Dikkat: Bu Altcoin Yüzde 50’lik Düşüş Sinyali Veriyor!

Altcoin projesi Litecoin (LTC), 19 Ağustos tarihinde yükselen bir takozdan kırıldı ve yukarı yönlü hareketin düzeltici olması adına yeni düşüşlerin gerçekleşeceğinin doğruladığı belirtildi. Bu yılın başında MimbleWimble Extensions Blocks (MWEB) ile ilgili çeşitli yeni gelişmeler gerçekleşti.

Altcoin projesinde düşüş bekleniyor

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Bu ay, p2p protokollerindeki değişiklikleri ve eklemeleri detaylandıran LIP-0006’nın ilk taslağının incelemeye hazır hale geldiği açıklandı. Şu anda ise eksik olan özelliğin, müşterilerin kompakt UTXO’ları ve bunların merkle provalarını indirerek MWEB verilerini senkronize etmesine izin verme adımının olduğu aktarıldı. Son güncellemenin Eylül ayı içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Litecoin ekosistemindeki olumlu gelişmelere rağmen, fiyat hareketi ve teknik göstergelerde düşüş gösteriyor. 19 Ağustos tarihinde LTC, daha önceki 14 Haziran tarihindeki en düşük seviyesinden bu yana mevcut olan yükselen bir takozdan ayrıldı. Kamanın düşüş eğilimi olarak kabul edilmesiyle birlikte fiyatta bir kırılma bekleniyordu. Ayrıca, günlük RSI, LTC’nin takozdan ayrıldığı zamana yakın bir zamanda yükselen destek seviyeleri sonrasından düşüş yaşadı. Sonrasında ise hem RSI de, hem de fiyat önceki destek çizgilerini direnç bölgesi olarak doğruladığı belirtildi (kırmızı simgeler).

En yakın destek bölgesinin 47,50 dolar fiyat seviyesinde yer aldığı bildiriliyor. Bu seviyenin altında olası bir görünümün, Litecoin’i yeni düşük seviyelere ilerleteceği aktarılıyor.

LTC fiyatında yeniden bir gerileme yaşanabilir

Altcoin projesi LTC’de en olası dalga sayısının, A:C dalgalarının tam olarak 1:1 oranına sahip olduğu bir A-B-C düzeltici yapısını (sarı) tamamladığını gösterdiği aktarıldı. Sonrasında, beş dalgalı bir düşüş hareketi (siyah) başladı ve şu anda üçüncü dalgada yer alıyor. Kripto para analistleri, eğer altcoin’deki dalgalar doğru ise, Litecoin’in öncelikle 33.40 dolara düşerek daha önceki artışın 1.27 harici Fib geri çekilmesine ulaşmasını bekliyorlar.

İkinci potansiyel sayının, LTC’nin şu anda ki mevcut seviyelerden aşağı doğru hareketlilikle bir A-B-C düzeltmesinde olduğunu göstereceği bildiriliyor. Bu durumun gerçekleşmesi ile birlikte, fiyatın şu anda C dalgasında olmasından dolayı yukarı yönlü hareketliliğe benzer bir ilerlemeye yaşayabilir. Analistlere göre bu seviyeler doğru ise, LTC yine de 44 dolar seviyesine gerileyecek, ancak daha sonra Haziran ayının en düşük seviyelerinin altına düşmek yerine buradan yükselişe geçecek. 7 Eylül tarihinin en yüksek seviyesi olan 62.74 doların üzerinde yaşanacak bir artışın, bu iki düşük seviyeyi de geçersiz kılacağı öngörülüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!