Panik Havası: 9 Yıldır Hareketsiz Olan 5 Bin Bitcoin Borsaya Taşındı!

Blockchain verileri, yüksek miktarda lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’in, kripto para borsası Kraken’de bulunan bir adrese transfer edildiğini bildirdi.

Cüzdan adresindeki BTC’lerin borsaya aktarılması fiyatı düşürecek mi?

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Ok Link’in kripto para analiz platformunda yer alan bilgilere göre, eski bir Bitcoin adresinden kripto para borsası Kraken’e toplam 5 bin BTC aktarıldığı açıklandı. 5 bin BTC, lider kripto para biriminin günümüzdeki mevcut seviyeleri kadar değerli olmadığı 2013 yılına kadar oluşturulan bir BTC adresinden transfer edildiği aktarılan bilgiler arasında. İşlem sırasında, 5 bin BTC’nin yaklaşık olarak 100 milyon dolar değerinde olduğu belirtiliyor. Popüler kripto medya kuruluşu Wu Blockchain de gelişmeyi Twitter hesabından takipçileri ile paylaştı. Yapılan paylaşımda şunlara yer verildi:

Bitcoin balina adresi (18xGHNrU26w6HSCEL8DD5o1whfiDaYgp6i) 5 Eylül 04:50:38 itibariyle (UTC+8) 5000.01 BTC’yi mevcut piyasaya göre, şu anda yaklaşık 100 milyon dolar değeri ile kripto borsası Kraken’e aktardı. Cüzdan adresinin oluşturulduğu ve BTC’lerin aktarım tarihi 2013 yılında bu adrese yapıldığı görüldü.

Fonların sahibinin büyük bir kısmını satması ve bunun da sonucunda BTC fiyatını düşürmesi bekleniyor. Birçok kişi bu tür bir transfer işlemi ardından BTC’nin değerine daha fazla zarar verebileceğinden korktuğu için işlem kripto topluluğunda paniğe neden olmaya devam etti. Bununla birlikte, Bitcoin hala son 24 saatte yüzde 0,1 artışla 19.780 dolar fiyat seviyesinde işlem görmeye devam ediyor.

Bitcoin madenciliği hash oranında artış gözlemlendi

Bitcoin madenciliği hash oranı, 4 Eylül tarihi itibariyle 298.5134 EH/s’ye kadar yükseldi ve 24 saat içerisinde yüzde 60’lık bir artışa işaret etti. Fintech araştırma firması Quantum Economics’in kurucusu Mati Greenspan, artan hash oranının lider kripto para birimi için tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydettiğini aktardı. Aykırı bir değer olmaktan çok uzak, yıllık bir zaman çerçevesindeki hash oranının bir analizi, Terra ekosistemindeki çöküş ve önü izleyen likidite krizini takiben Haziran ayındaki düşüşe rağmen, yükseliş eğilimi gösterdi.

Bu dönem boyunca, Bitcoin fiyatında düşüş eğilimi görüldü ve hash oranı ile fiyatın ilişkisiz olduğu argümanına daha fazla ağırlık verildi. 18 Haziran tarihinde BTC 17.600 dolar seviyesine gerilemesinin ardından Bitcoin, 15 Ağustos’ta 25.100 dolara ulaşan kademeli bir yükseliş trendi başlattı. O tarihten bu yana, piyasa katılımcıları yaklaşan faiz artırımları tehdidine karşı temkinli davrandıkça makro olaylarında hız kazandığı belirtiliyor. 28 Ağustos’tan bu zamana kadar ki süreçte BTC düşüş eğilimi gösteriyor. Bir süredir lider kripto para birimi 19.400 dolar ila 20.400 dolar fiyat seviyesi arasında dar bir ticaret aralığında işlem görmeye devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!