TerraUSD (UST)’den Önemli Hamle: Yakılan Token Miktarı Dikkat Çekti

Kripto para piyasası çalkantılı günler geçiriyor. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde yaşanan Terra (LUNA) faciası birçok yatırımcı için bir hayal kırıklığına neden oldu. TerraUSD (UST) ve ardından LUNA’da yaşananlar, yatırımcılara kripto para piyasasının ilerleyen günlerini sorgulatacak nitelikte. Bir diğer yandan stablecoin’lerin durumu da merak konusu olurken yaşanan olaylar sonrasında olaya müdahale eden Tether (USDT) ise yatırımcıları sakinleştirmek adına önemli adımlar atmaya devam ediyor. İşte detaylar…

TerraUSD çöküşünün ardından 1 milyar adet USDT yakıldı

Ünlü balina veri platformlarından WhaleAlert, 1.000.000.000 adet USDT yakıldığını bildirdi. Bildiğiniz üzere son zamanlarda büyük projeler arasında yakım işlemleri fazlasıyla popüler. Kripto projeleri enflasyonu önlemek adına zaman zaman yakım işlemleri gerçekleştirerek, bir miktar kripto para birimini hiçbir zaman kullanılmayacak bir cüzdana yolluyor. Bu şekilde yakım işlemi gerçekleşmiş oluyor.

Paylaşılan son verilere göre USDT’de 1.000.000.0000 adet USD piyasadan çekildi ve anlık olarak CoinMarketCap verilerine göre 76,7 milyar adet USDT token’ı dolaşımda bulunuyor. Bununla birlikte stablecoin’lerde yaşanan sarsıntı ortamı sırasında USDT fiyatı da 0,96 dolar seviyelerine kadar düşüş yaşamış durumda ve bu durum birçok yatırımcı için endişeye sebep olmuştu. Fakat kısa bir süre içerisinde fiyat yeniden 1 dolar sabitine yükseldi.

Analistlere göre stablecoin düzenlemeleri ile ilgili atılan adımlar hızlanacak

Konu üzerinde birçok düşünceye sahip analist ise ilerleyen süreçlerde stablecoin düzenlemeleri ile ilgili atılan adımların hızlanacağını belirterek stablecoin projelerinin çok daha net önlemler alması gerektiğine inanıyorlar. Bunun nedeni ise yaşanan son UST olayının piyasaya karşı adeta bir ders niteliğinde olması olabilir.

Bunlarla beraber çok nadir de kripto para piyasasında böyle olayların yaşandığını biliyoruz. Daha önce de örneğini gördüğümüz üzere kripto para ekosistemi çıkardığı dersler ile daha güçlü bir şekilde ayağa kalktı ve her zaman fiyatların daha da yükseldiğini gördük. Birçok uzman isim, “yatırımcılar da aslında bu gibi durumlardan kendilerince notlarını almalı, hatalarını tekrarlamamalı ve mümkün olduğunca sakin bir şekilde önlerine bakmalı” yorumlarında bulunuyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son 1 haftalık süreçte yüzde  19,8 değer kaybı yaşadı. Anlık olarak ise BTC, 28.969,10 dolardan işlem görüyor. Daha fazla Bitcoin ve kripto para haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!