SEC – Ripple Davasında Önemli Gelişme: İki Yüzlü!

Ripple Baş Hukuk Müşaviri Stuart Alderoty, SEC’i “iki yüzlülüğü” yapması nedeniyle kınadığını açıkladı. Alderoty, Ripple’dan önce ki bir başka davaya atıfta bulunarak, düzenleyiciyi “ikiyüzlülüğünün sarsıcı olduğunu” söylemleriyle eleştirdi. Daha önce, üst düzey avukat SEC’i Ripple davasıyla ilgili olarak “gecikme kartını” oynadığını söylemiş ve suçlamada bulunmuştu.

Alderoty: Kripto para piyasası için zorlu dönem

Alderoty, SEC’i Ripple davasıyla ilgili “gecikme kartı” oynamakla suçlamasının ardından, ajansı davanın hızlı şekilde sonuçlanması için çağırdı. Üst düzey avukat, SEC’in gecikmesine rağmen, Ripple ve mahkemenin sorunu olabildiğince hızlı çözebilmek için titizlikle çalıştıklarını belirtiyor. Ancak, kararın 2023 yılına kalacağına inandığını bildiriyor.

2022 yılının ilerleyen süreçte neler getireceğini gelince, Ripple Baş Hukuk Müşaviri daha önce 2022 yılının, kripto endüstrinin geleceği için tehlike bir dönem olduğunu, tüm dikkatlerin kripto para mevzuatına çevrileceği bir yıl olacağını sözlerinde belirtmişti. 2021 yılı boyunca, kripto para birimi endüstrisinin değeri, önemli benimsenmeler ile birlikte hızla ilerlemiş ve değeri neredeyse dört kat arttı.

Avukat-müvekkil gizliliği gündeme geldi

Alderoty, teknolojik inovasyonlar genellikle pek hoş karşılanmıyor olsa da, değişimler yaşanmaya devam ettiğini belirtiyor. Ayrıca, ABD dışındaki ekonomik rakiplerin kripto para birimlerini ve blockchain ekosistemini etkin gerçek zamanlı ödemeleri ve merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC’ler) hızla kabul ettiğini de sözlerine ekliyor.

Ripple dava güncellemelerinde, SEC, Hinman’ın e-postalarının avukat-müvekkil ayrıcalığı ile korunması konusunda ısrarcı olduğu Nisan ayı sonunda sunduğu mektubu desteklemek için bir yanıt iletti. Avukat, Ripple’ın sanıklarına verilen son yanıtta, eski SEC yetkilisi William Hinman’ın SEC avukatlarından yasal tavsiye aldığını belirtti. Bu nedenle, belgelerin avukat-müvekkil gizliliği ile korunduğunu ve mahkemede ibraz edilemeyeceğini de bildirdi.

Ripple yeni bir ortaklığa daha imza attı

Dava devam ederken Ripple, para transfer işlemleri için Litvanya merkezli çevrimiçi platform olan FINCI ile işbirliği yapacakları kararını duyurdu. Ortaklık sonrası, Ripple XRP tarafından desteklenen ODL platformunu kullanarak bir ödeme koridoru oluşturmayı planladığı ve böylece FINCI müşterilerinin Avrupa’dan Meksika’ya (işletmeler arası ödemeler) para gönderimi yapılabileceğini duyurdu.

Ripple’ın ODL ağı şu anda; Meksika, Japonya, Avustralya, Güney Kore ve Filipinler’de dahil olmak üzere 22 ülke ve varış noktasını kapsıyor. Daha fazla altcoin haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!