Ripple, Bitcoin ve Bu 3 Altcoin İçin Bu Hafta İzlenecek Seviyeler!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere önde gelen kripto para uzmanları bu hafta Ripple, Bitcoin ve bu 3 altcoin projesi için izlenecek kritik seviyeleri açıkladı!

Ripple, Bitcoin ve bu 3 altcoin için kritik seviyeler açıklandı!

Kripto para piyasası Beyaz Saray ve Cumhuriyetçilerin arasında imzalanan geçici anlaşma sonrasında etkilenirken, ABD hisse senedi piyasası 26 Mayıs’ta son olaylarla beraber yükselişe geçti. Kripto para piyasasına yönelik olumlu etkisiyle bu son anlaşma, Bitcoin, Ripple ve diğer altcoin projeleri için son derece olumlu oldu. Lider kripto para birimi 28 bin dolar seviyesini geri almayı başarırken, yükselişi sürdürmek boğalar için zor gözüküyor.

Bir diğer yandan Beyaz Saray ve Cumhuriyetçiler arasındaki anlaşma sonrası, yatırımcılar FED faiz artırımlarına gözlerini dikmiş durumda. 26 Mayıs’ta TÜFE verilerinin açıklanmasıyla beraber FED faiz artırımı olasılığı artmış gözüküyor. CME FedWatch verilerine göre, 25 baz puanlık faiz artırımı olasılığı bir hafta önceki %17 seviyesinden 28 Mayıs’ta %64’e yükseldi. Peki, kripto para piyasası için sırada ne var?

Bitcoin (BTC)

BTC, 20 günlük üstel hareketli ortalama seviyesi olan 27.146 dolar ile genel direnç bölgesine kadar ulaştı. Uzmanlara göre bu bölgede boğalar ve ayılar arasında kritik bir mücadele gerçekleşebilir.

Bitcoin için fiyat seviyesinin üst bölgeden sapması halinde, ayılar 25.250 dolarlık destek seviyesi için hamlede bulunacaklar. Uzmanlara göre boğaların bu bölgeyi savunması bekleniyor. Bu bölgeninn kaybedilmesi demek Bitcoin için bir 20 bin dolarlık seviye tahminini beraberinde getirebilir. Fakat tam tersine boğalar engeli aşmayı başarır ve fiyatı üçgene geri itmeyi başarırsa, düşüşler güçlü alımlarla karşımıza çıkacak ve BTC 31 bin dolar seviyesine kadar yükselebilir.

Lider kripto için dört saatlik grafiğe bakıldığında, paritenin azalan bir kanal formasyonu içinde işlem gördüğü ve direnç seviyelerini savunmaya çalıştığı öne çıkıyor. Fiyatın düşmesi halinde 20 EMA’dan toparlanması, düşüşlerin satın alındığını ortaya koyacak ve bununla beraber boğalar fiyatı tekrar üst seviyelere çıkarmaya çalışacak. Bu gerçekleşirse 28.400 dolarlık seviye de gerçekleşebilir.

Ripple (XRP)

Popüler altcoin projelerinden Ripple (XRP), boyun çizgisinin üzerinde bir kırılma ve kapanışla sonlanacak bir ters baş omuz formasyonu yapmayı başardı.

Bir diğer yandan 20 günlük EMA seviyesi olan 0.45 dolarlık seviye kademeli bir şekilde yükseliyor. RSI pozitif bölgede yer alıyor. Boğalar fiyatı çıkarmayı başarırsa XRP, 0.54 ila 0.58 dolar seviyesine bir ralli yapabilir. Fakat tam tersine bunlar gerçekleşmezse XRP, 0.40 dolarlık seviyeye doğru hızlı bir düşüş gerçekleştirebilir.

Öte yandan dört saatlik grafiğe bakıldığında boğalar ve ayılar arasındaki zorlu mücadele karşımıza çıkıyor. Yükselen 20-EMA ve pozitif RSI, boğalar için bir avantajı ortaya koyuyor. Uzmanlara göre XRP’nin 20 EMA’dan toplanması durumunda 0.48 doların üstüne çıkması muhtemel. Fakat fiyat seviyesi tutulamaz ve düşer ise kısa vadeli avantaj ayılara geçecek ve 0.44 dolarlık seviyeye kadar bir düşüş gerçekleşebilir.

Arbitrum (ARB)

Arbitrum boğaları, fiyat seviyesini 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarmayı başararak bir toparlanmaya dikkat çekti.

Arbitrum için ayılar, 1.20 dolarlık seviyede güçlü bir mücadele verecekler fakat boğalar bu seviyeyi aşmayı başarırsa ARB ivme kazanabilir. Basit hareketli 50 günlük ortalamada (1,29 dolar) küçük bir direnç var ancak bunun aşılması muhtemel. Parite daha sonra 1,36 dolara ve ardından 1,50 dolara yükselebilir. Ralliyi durdurmak isterlerse, fiyatı hızla 20 günlük EMA’nın altına çekmeleri gerekiyor. Bu bölgenin kırılması durumunda, 0.73 dolara keskin bir düşüş gerçekleşebilir.

Arbitrum için son dört saatlik grafik ise simetrik üçgen formasyonun direnç çizgisinin üzerine ittiğini gösteriyor. Ayılar, yukarı hareketi 1.20 dolar seviyesinde tutmaya çalışıyor fakat boğalar fiyatın üçgene yeniden girmesine izin vermezse yukarı yönlü kırılma ihtimali daha da artacak. Formasyonun hedefi ise 1.43 dolarlık kritik seviye. Tam tersine fiyat seviyesi düşer ve üçgene geri dönerse, son kırılmanın bir boğa tuzağı olabileceği görülüyor.

EOS Token

EOS son haftalarda belirli seviyeler arasında takılı kaldı. 0.78 dolar ve 1.34 dolarlık seviye arasında salınım gerçekleştiren EOS için yatırımcılar, destek seviyelerinin yakınında alım yaparken, direnç seviye yakınlarında satıyor.

Öte yandan 25 Mayıs’ta 0.81 dolar seviyesinden fırlamayı başaran EOS, 20 günlük EMA seviyesinin üstüne çıkmayı başardı. Boğalar ise fiyatı ayıların savunma yapacağı 50 günlük SMA olan 1 dolara zorluyor. Öte yandan 20 günlük EMA’da sonuçlanacak bir düşüş, boğaların zirve seviyelerde olduğunu gösterecek. EOS sonrasında 1.11 dolar seviyesine yükselebilir. Bununla beraber ayılar, düşüş trendinin başladığını göstermek amacıyla fiyatı 0.78 dolarlık hayati desteğin altına çekmek zorunda kalacaklar.

EOS fiyatında gerçekleşecek bir toparlanma girişimi, 0.93 dolarlık genel direncin yakınında satışla karşı karşıya kaldı fakat boğalar izin vermedi. RSI, anlık olarak aşırı alım bölgesine yakın, boğalar ise üstün durumda. Boğalar eğer fiyatı 0.93 dolarlık seviyenin üzerine çıkarırsa, EOS ivme kazanabilir. Bununla beraber 1 dolarlık psikolojik seviyeye ve 1.11 dolar seviyesine yükselebilir. Fakat tam tersine düşüş gerçekleşirse ve hareketli ortalamaların altına inmesi halinde yakın vadede geçersiz hale gelebilir.

Aave (AAVE)

Popüler altcoin AAVE, son haftalarda bir yükseliş formasyonu olarak davrandı ve alçalan kanal formasyonunun içine düştü.

AAVE için son günlerde 20 günlük EMA seviyesi olan 65.50 doların yakınında verilen mücadelede boğalar, fiyatı direnç seviyesinin üstüne çıkarmayı başardı. Bu olası bir rahatlama rallisine bir işaret olabilir. Bununla beraber AAVE, 50 günlük SMA seviyesi olan 70 dolara yükselebilir ve daha sonra direnç çizgisine doğru bir ralli başlatabilir. Tam aksine, fiyat mevcut seviyeden aşağı döner ve 20 günlük EMA’nın altına düşerse, talebin daha yüksek seviyelerde kuruduğunu gösterecek. Bir sonraki destek 62 dolar seviyesinde yer alıyor.

Öte yandan dört saatlik grafiğe bakıldığında AAVE’nin, 67.40 doların üzerinde bir kırılma ve kapanışla tamamlanacak yükselen üçgen formasyonuna sahip olduğu görülüyor. AAVE daha sornasında 74 dolarlık formasyon hedefine doğru bir yükseliş hareketine sahip olabilir. Öte yandan fiyat aşağı yönlü olursa ayılar 67.4 dolarlık seviyeyi koruyacak. AAVE için fiyat seviyesi hareketli ortalamaların altında kalırsa, AAVE bir süre daha üçgenin içinde kalabilir. Üçgenin altında bir kırılma, pozitif kurulumu iptal edecek ve ayılar kontrolü eline alacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!