Bu Altcoin Projesine Hack Saldırısı: 7 Milyon Dolarlık Kayıp!

Kripto para piyasası uzun bir süredir DeFi platformlarına yönelik saldırılarla karşı karşıya kalıyor. Bir süredir devam eden bu saldırılarda büyük miktarlarda kayıp gerçekleşirken, son olarak bu altcoin projesi 7 milyon dolar değerinde Ethereum (ETH) kaybetti! İşte detaylar…

Arbitrum tabanlı altcoin Jimbos Protocol hack saldırısıyla karşı karşıya kaldı! 7 Milyon dolar değerinde ETH çalındı!

Kripto sektöründeki mevcut protokol saldırılarına bir yenisini daha ekleyen Jimbos Protokolü, büyük miktarda fon kaybına yol açan bir saldırıya maruz kaldığı için saldırganların gözünden kaçmadı. Bir blockchain güvenlik birimi olan PeckShield’e göre, Arbitrum sisteminin likidite protokolü olan Jimbos Protokolü 28 Mayıs sabahı saldırıya uğradı. Saldırı, yaklaşık 7,5 milyon dolara eşdeğer 4.000 ETH’nin kaybıyla sonuçlandı. Saldırgan özellikle likidite dönüşümlerinde slippage kontrolünün olmamasından faydalandı. Protokolün likiditesi, eşit olması gerekmeyen bir fiyat aralığına yatırılıyor ve saldırganların kendi kazançları için takas emirlerini tersine çevirebilecekleri bir boşluk yaratıyor. Jimbos Protokolü 20 günden daha kısa bir süre önce başlatılmış olmasına rağmen, yeni bir test yaklaşımıyla likidite ve değişken token fiyatlarını ele almayı amaçlıyordu. Ancak, protokolün mekanizmasının yeterince geliştirilmediği ve saldırganlar için elverişli koşullar yaratan mantıksal bir güvenlik açığına yol açtığı görülüyor. Saldırının ardından platformun yerel coin’i JIMBO’nun fiyatı yüzde 40 oranında düştü ve çok az toparlanma belirtisi gösteriyor.

Kripto güvenlik şirketi PeckShield’in bulgularına göre, saldırganlar Arbitrum ağından önemli miktarda 4.090 ETH çıkarmayı başardılar. Daha sonra, Ethereum ağından yaklaşık 4.048 ETH’lik önemli bir meblağı transfer etmek ve toplamak için Stargate ve Celer Network adlı köprüyü kullandılar.

Kriptoarena.com olarak daha önce de aktardığımız üzere merkezi olmayan finans (DeFi) protokollerini hedef alan bilgisayar korsanlığı olayları, kripto para piyasasında yeni bir olgu olarak karşımıza çıkmıyor. Önceki yıllara kıyasla bu tür saldırıların sayısında önemli bir düşüş olduğunu gösteren raporlar olsa da, topluluk son zamanlarda hala çok sayıda istismar vakasına maruz kalmıştır. Güvenlik önlemlerini artırma çabalarına rağmen DeFi ekosistemi, potansiyel güvenlik açıklarına ve yetkisiz erişime karşı koruma sağlama konusunda süregelen zorluklarla karşı karşıya kalmaya devam ediyor.

Birçok DeFi sistemi hack saldırısıyla karşı karşıya kalıyor!

Bir diğer yandan geçtiğimiz Nisan ayında gerçekleşen bir başka 7 milyon dolarlık vurgun ise dikkat çekiyor. Hatırlayacağınız üzere Hundred Finance 15 Nisan tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, protokolün Ethereum (ETH) Layer-2 ağı Optimism (OP) üzerinde siber saldırıya uğradığını duyurmuştu. Çok zincirli merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Hundred Finance’ın bir siber saldırı sonucunda 7 milyon dolar kaybettiğini açıklamasıyla yerel coin’i HND %60’ın üzerinde değer kaybetmişti.

Bununla beraber geçtiğimiz günlerde popüler altcoin platformu Tornado Cash üzerinden bir saldırgan oylama açarak sistemi bir dönemliğine ele geçirmişti. Bu olayın anlaşılmasının ardından Tornado’nun coin’i TORN yüzde 40 düşüş yaşamıştı. Birçok kripto para projesinin hedef alındığı sektörde, kripto para benimsenmesi arttıkça bu olaylar daha da artabilir. Fakat birçok proje artık yeni güvenlik önlemleri için büyük miktarda yatırımlar yapıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!