MicroStrategy CEO’sundan Türkiye Merkez Bankası’na Bitcoin (BTC) Tavsiyesi

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor geçtiğimiz günlerde yaptığı bir röportajda pek çok ülkenin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB)’na da kripto para birimleri konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. MicroStrategy CEO’su Saylor, TCMB’ye lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yatırımı yapmasını öneriyor.

Michael Saylor, pek çok ülkenin merkez bankalarına kripto para yatırımı tavsiyelerinde bulundu

Michael J. Saylor ve Sanju Bansal tarafından Amerika’da kurulan yazılım tabanlı iş zekâsı firmasının CEO’su Saylor, dün katıldığı bir programda pek çok ülkenin merkez bankalarına Bitcoin yatırımı tavsiyesinde bulundu. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’na da benzer bir tavsiyede bulunan ünlü CEO, lider kripto para birimine yapılan yatırımın oldukça kazançlı olduğunu da ekliyor.

Geçtiğimiz yıl geliri 480 milyon dolar olan şirketin bu yıl bu sayının birkaç kat üzerinde bir kazanç açıklaması bekleniyor. 2021 yılında yaptıkları son alımlarla birlikte 114 bin adet Bitcoin token’ı bulunan şirket sermayesini ciddi oranda katladı. Bu varlıkların güncel dolar karşılığı ise 7 milyar dolara ulaştı. Kripto topluluğu tarafından yakından takip edilen Michael Saylor, önde gelen kripto paranın fiyatı bu yıl dip yaptığında ciddi yatırımlar yaparak büyük bir riski göze aldı. Ancak Bitcoin’in bugün ulaştığı seviyeler söz konusu olduğunda, Saylor’ın şirketinin aldığı riskin başarılı olduğunu ortaya koyuyor.

Saylor, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın Bitcoin (BTC)’e yatırım yapmasını tavsiye ediyor

Dünyanın ve ülkemizin de içinde bulunduğu ekonomik krizin ortasında pek çok kişi kripto paraların bu soruna bir çözüm olabileceğini düşünüyor. Ülkemizde açıklanan enflasyonun yüksekliği ve Türk lirasının dolar karşısında giderek daha fazla değer kaybetmesine bir çözüm olarak MicroStrategy CEO’su Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın Bitcoin (BTC)’e yatırım yapmasını tavsiye ediyor. Saylor’ın bu konudaki ifadesi ise şu şekilde:

Türkiye 5 Milyar dolar değerinde Bitcoin (BTC) alırsa sadece 5 yıl için en az 50 milyar doları olur.

Türkiye Merkez Bankası’nın bu çağrıya karşı nasıl bir pozisyon alacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak ülkemizde PayPal’ın yasaklı olması, için Türk kripto para borsası Thodex’in müşterilerini dolandırması gibi haberler kripto para birimlerinin Türkiye’de yeterince olumlu görünmediğini ortaya koyuyor. Öte yandan, SEC’in bir Bitcoin ETF’sini onaylamış olması lider kripto para biriminin fiyatını arttırmaya devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!