İngiltere Merkez Bankası’ndan Önemli Kripto Para Açıklaması: Risk ve Boyutu!

İngiltere Merkez Bankası’na göre, kripto para birimleri İngiltere’nin finansal istikrarı için yalnızca sınırlı bir risk oluşturuyor. Öte yandan ülkenin düzenleyici kurumu FCA geçtiğimiz ocak ayında konuya yönelik endişelerini listeleyerek yatırımcıları uyardı.

İngiltere Merkez Bankası, dijital varlıkların henüz büyük bir risk oluşturmadığını düşünüyor

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Mali Politika Komitesi (FPC), kripto para piyasaları hızla büyümeye devam etmesine rağmen şu anda İngiltere finansal istikrarı için sınırlı bir risk oluşturduğunu belirtiyor. Merkez bankası, dijital varlıkların gelecekte oluşturabilecekleri riskleri ele almak için hem yerel hem de küresel düzeyde düzenlemelerin yeterince hızlı bir şekilde geliştirilmesi gerektiğini de ifade ediyor. İngiltere Merkez Bankası Mali Politika Komitesi, bu varlıklar ile Birleşik Krallık finansal sistemi arasındaki ilişki de dahil olmak üzere kriptoya yakından dikkat etmeye devam etme sözü verdi.

Kripto para meraklıları sektöre dair iyimser bir bakış açısı gibi görünen herhangi bir şeyi kutlayabilirken, FPC dijital varlıklar konusunu bir uyarı ile kapatmayı garantiliyor. Komite, finansal kurumların bu varlıkların herhangi bir şekilde benimsenmesi konusunda temkinli ve ihtiyatlı bir yaklaşım benimsemesi gerektiğini düşünüyor. Bu yorumlar, İngiltere’nin finansal hizmetler düzenleyicisi Mali Davranış Otoritesinin (FCA) dijital varlıklar hakkında bir dizi sert açıklama yayınlamasından sonra geliyor.

FCA’nın kripto para borsası Binance konusundaki tutumu

Bu yılın ocak ayında FCA, dijital varlıklar hakkında tamamen makul endişelerini listeledi. İngiliz düzenleyici kurumunun endişeleri arasında tüketici koruması eksikliği, fiyat değişkenliği, ürün karmaşıklığı, ücretler ve yanıltıcı pazarlama materyalleri yer alıyor. Düzenleyici tüketicilere, bu tür ürünlere yatırım yaparlarsa, tüm paralarını kaybetmeye hazır olmaları gerektiğini hatırlatıyor. Özellikle düzenleyicinin Nisan 2020 ile Mart 2021 arasında kripto para birimleriyle ilgili dolandırıcılık soruşturmalarında %222’lik bir artış gördüğü göz önüne alındığında bu endişelerini anlamak kolaydır.

FCA ayrıca, günlük işlem hacmine göre kripto para endüstrisinin en büyük borsalarından biri olan Binance ile halka açık bir tartışma yaşadı. Haziran ayında düzenleyici, Binance’in bir genel merkezinin olmamasıyla ilgili “büyük bir sorun” yaşadı. Aylar sonra FCA, Binance’in Birleşik Krallık tarafından satın alınan kuruluşu olan Binance Markets Limited’in, firmanın düzenleyiciye temel bilgileri sağlamadığı iddia edildikten sonra düzenlenemeyeceğini iddia ederek kararlılığını sürdürdü.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!