Uzmanlar Yatırımcı Psikolojisine En Zararlı 3 Kripto Para Birimini Açıkladı

 Kripto para ticaretinin ruh sağlığı ve psikoloji üzerindeki etkisini inceleyen ”The Sleep Judge”, 1000’den fazla kişiyi içeren bir araştırma yaptı.  Şirket, yatırımcı psikolojisine en zararlı 3 altcoin‘i açıkladı

Kripto para yatırımı: uyku kalitesi, depresyon ve endişe!

Söz konusu araştırma, bireylerin kripto para yatırımlarını ne sıklıkla incelediğini ve kripto ticaretinin uykularını ve ilişkilerini nasıl etkilediğine ışık tuttu. Anket sonuçlarına göre, “kripto paralara en çok yatırım yapan yaş gruları arasında1965′ ve 1980 yılları arasında doğanların önde geldiğini ortaya koydu. Kripto paralara neden yatırım yaptığı sorusuna ise farklı cevaplar geldi. Y kuşağı, kısa sürede para kazanmayı hedeflerken, 50 yaş ve üzerindeki katılımcılar ise emeklilik planlarına odaklanıyor. Sonuçlar ayrıca, çoğu kripto yatırımcısının yatırımlarını haftalık olarak incelerken, Z kuşağının yüzde 50’sinin neredeyse her gün piyasayı incelediğini ortaya koydu.

 

Kripto para yatırımı yapmayan katılımcıların yüzde 70’i kaliteli bir uyku döngüsüne sahip olduklarını söylerken, kripto paralara yatırım yapanlarda bu oran yüzde 63’te kaldı. Anketin gösterdiği gibi, bireylerin kriptoya yatırdığı paranın toplamı ile kaliteli uyku arasında bir ilişki var. 1000 dolardan daha düşük yatırım yapanlar, 1000 dolardan fazla yatırım yapanlara göre geceleri daha az uyduklarını bildirdiler. Araştırmaya göre, daha az yatırım yapanlar, kazanç ve kayıplar konusunda daha endişeli görünüyor.

 

XRP, XLM ve DOT: Depresyon ve endişe kaynağı!

Araştırmaya göre, kripto para yatırımcıları, geleneksel yatırımcılardan daha endişeli bir süreç geçiriyor. Kripto yatırımcılarının yüzde 71’i, geleneksel yatırımcıların ise yüzde 63,9’u yatırımları konusunda uyarı aldı. Anket sonunda, Bitcoin (BTC) yatırımcılarının diğer kripto para yatırımcılarına göre daha az endişeli olduğu ve ve depresyon riskinin en az olduğu ortaya çıktı.  Ripple (XRP), Stellar (XLM) ve Polkadot (DOT) yatırımcıları ise en çok stres yaşayan ve en çok depresif hisseden yatırımcılar olduğu bildirildi.

 

7/24 kontrol mekanizmasının bir sonucu olarak, kripto para ticareti, bazı kişiler için kumar oynamakla aynı şekilde bir bağımlılığa dönüşebilir. Mevcut analize uygun olarak, piyasalardaki sert iniş ve çıkışlar stres, endişe ve umutsuzluğa benzer psikolojik rahatsızlıklara neden olabilir.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!