Thodex Operasyonunda Çarpıcı Gelişme: Kritik İsim Arnavutluk’ta Yakalandı

Tüm Türkiye’de ve dünya da büyük yankı uyandıran kripto para borsası Thodex hakkında yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Yardım ve yataklık eden kritik isim tutuklandı

Bilindiği üzere, Thodex şirketinin internet sitesine erişim sağlanamaması sebebiyle çok sayıda kişinin mağdur edildiği iddiası üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca 22 Nisan’da başlatılan soruşturma, çok yönlü olarak devam ediyor. Arnavutlağa kaçtiğı iddia edilen borsanın kurucusu Faruk Fatih Özer’i yakalama çalışmaları ise ivme kazandı. Arnavutluk polisinden bir yetkilinin bildirdiğine göre kırmızı bültenle aranan Thodex kurucusu firari Faruk Fatih Özer’e yardım ve yataklık ettiği gerekçesi ile Arnavutluk vatandaşı E.H., Tirana polisi tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Türkiye’de heyecan yaratan bu gelişmenin detaları gün yüzüne çıkmaya başladı. E.H.’nin polis soruşturması sırasında sessizliğini koruduğu ve yöneltilen suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Thodex kurucusu Fatih Özer’i tanımadığını söyleyen E.H., firari Özer’e yardım ettiği yönündeki suçlamaların gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Ancak Arnavut polisinin elinde, Arnavutluk vatandaşı E.H.’nin “Fatih Özer’in Arnavutluk’a gelmesine yardım eden kişi” olduğuna dair çok sayıda somut  delil bulunduğu bildirildi.

Thodex kurucusu Özer’in yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Yapılan incelemeler sonucunda, Thodex kurucusu şüpheli Faruk Fatih Özer’in 20 Nisan’da yurt dışına çıktığı resmi belge ve kayıtlarla teyit edilirken, şirketin resmi adreslerinde herhangi bir faaliyet olmadığı ortaya çıkmıştı. Savcılık, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Özer’in de arasında bulunduğu 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı vermişti.
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyon sonucu 81 şüpheli yakalanmış, şüphelilerden Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer ile kardeşi Serap Özer’in de aralarında bulunduğu 6’sının tutuklanmasına karar verilmişti. Ayrıca, şüphelilerden 38’i adli kontrol şartıyla, 37’si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Interpol tarafından 23 Nisan’da hakkında kırmızı bülten çıkarılan Thodex kurcusu Faruk Fatih Özer’in yakalanması için çalışmalar sürüyor. Arnavutluk’ta yaşanan son kritik gelişme, herkesin heyecanla takip ettiği soruşturmada beklenen mutlu haberin gelmesini sağlayabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!