Michael Saylor: Dogecoin Almak Las Vegas’ta Rus Ruleti Oynamaya Benziyor

3 Temmuz’da NorthmanTrader’dan Sven Henrich ile yaptığı röportajda MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Dogecoin (DOGE)’e yatırım yapmanın Las Vegas’ta Rus ruleti oynamaktan farklı olmadığını belirtti.

Dogecoin balonu ve risk yönetimi!

Türkiye’de de geniş bir takipçi ve yatırımcı kitlesi bulunan Dogecoin her çıkışı ve çakılışı ile sosyal medya gündeminde geniş yer buluyor. Özellikle Elon Musk‘ın desteği ile ABD’de giderek ana akım haline gelmeye başlayan DOGE, aynı zamanda birçok isim tarafından eleştiriliyor. DOGE karşıtlığını zaman zaman dile getiren Saylor bu sefer ilginç bir benzetmeyle gündeme oturdu. MicroStrategy CEO’su şunları söyledi:

Elon Musk Saturday Night Live’a çıkmadan önce Dogecoin alacağım. Daha sonra, Vegas’a gidip Rus ruleti oynayacağım.

Bununla birlikte, Bitcoin en büyük savunucusu, bütün paranızı yatırmadığınız sürece meme hisse senetleri veya Dogecoin gibi meme kripto para birimleri üzerinde kumar oynamanın bir sakıncası olmadığını düşünüyorve şunları ekliyor:

Yetişkinlere ne yapıp yapmayacaklarını söylememeliyiz. Futbol maçları üzerine bahis oynamak isterlerse, Vegas’ta kumar oynamak isterlerse veya bir meme altcoin üzerinde kumar oynamak isterlerse, bunu yapabilirler. Ama önemli olan, bütün paranızı bunlara yatırmamak.

Saylor, gelecek vaat eden şirketlere veya kullanım durumları ile kripto para birimlerine para koyanların aslında bir yatırım yaptığını iddia ediyor.

Regülasyon belirsizliği piyasayı olumsuz etkiliyor!

SEC ve genel sistemin SHIB ve Dogecoin gibi yatırımcılara risk oluşturan coin’lerden endişe duyduğunu belirten Saylor, regülasyonun önemini vurguladı. MicroStrategy patronu ayrıca, regülasyon konusundaki belirsizliğin bir şekilde tüm kripto para piyasası için bir “dezavantaj” olduğunu söylüyor ve bu durumun yatırımcıları piyasaya girmeye engellediğini vurguluyor. Merkeziyetsiz borsaların ve merkeziyetsiz uygulamaların “çok riskli” oldukları için en büyük düzenleyici riski oluşturduğunu düşünüyor ve şunları belirtiyor:

Düzenleyiciler şu anda Londra’da Bitcoin ve Ethereum vadeli işlemleri sunan borsalardan memnun değillerse, Bitcoin/Ethereum vadeli işlemleri sunan DeFi borsalarından kesinlikle memnun olmayacaklar.

Saylor’a göre, önde gelen stablecoin Tether gibi merkeziyetsiz özel para birimleri, merkez bankası dijital para birimleri için “doğrudan bir tehdit” oluşturuyor ve bu nedenle düzenleyici incelemeden kaçamayacaklar. Milyarder, “Tether FUD”un Bitcoin ve Ethereum üzerinde dalgalanma etkisi olmasını bekliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (3)
Add Comment