ABD Kongresi Üyesinden Tepki Çeken Kripto Para Regülasyonu Önerisi!

ABD’de Kongre Üyesi Bill Foster, hükümete bazı kripto para işlemlerini tersine çevirme yetkisi verilmesi gerektiğini öne sürdü. Illinois eyelatinin Demokrat parti üyesi ve kongredeki Blockchain komitesinin eş başkanı olan Foster, federal mahkemelerin kripto para kullanıcılarını tanımlamasına ve Bitcoin‘de yapılan bazı işlemleri iptal edip tersine çevirmesine izin vermek için yasaların çıkarılması gerektiğini belirttikten sonra büyük tepki aldı.

Kripto paralarda regülasyon çağrısı

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin esas olarak suç faaliyetlerini kolaylaştırmak için kullanıldığı anlatısına bağlı kalan Foster, üçüncü tarafların “bazı durumlarda suçluların maskesini düşürmek için mahkemeye çıkmasına” izin verecek olan regülasyon çağrısında bulundu. Ayrıca, kripto para birimlerinin şeffaf olması gerektiğini, böylece düzenleyicilerin ağ hileli bir şekilde kullanıldığı zaman görebilmeleri gerektiğini” de sözlerine ekledi.

En azından Bitcoin’de, bir işlemi tersine çevirmek için madencilerin anlaşıp yüzde 51’lik bir saldırı düzenlemesi gerekiyor. Şaşırtıcı bir şekilde, bu, borsa hacklendikten sonra 2019 yılında Binance kripto borsası CEO’su Changpeng Zhao tarafından önerildi. Zhao, çalınan Bitcoin’in geri alınmasına izin verecek “Blockchain’in yeniden düzenlenmesini” önermişti. Ancak fikir, Mike Novogratz ve Ari Paul liderliğindeki büyük etkileyiciler tarafından  reddedildi.

Kripto para sektöründe ciddi güvenlik sorunları var

Foster, hükümetin kullanıcıları ve belirli işlemleri tanımlamasına olanak sağlayacak yeni araçların geliştirilmesi için çağrıda bulundu. Kongre üyesinin yorumları, kripto para birimleri içeren artan fidye yazılımı vakalarından sonra geldi. Düzenleyiciler bunu büyük bir sorun olarak tanımladılar. CNBC’den Jim Cramer o zamandan beri pazarın farklı devlet kurumlarının büyüyen trendi engellemek için işbirliği yapabileceğini ileri sürdü. Buna ek olarak, çoğu yatırımcının daha geniş eğilimden endişe duymasıyla dijital varlıkların benimsenmesi arttı. Çoğu insan için, net değerlerinin büyük bir bölümünü kripto paralara yatıracaklarsa, sorunu çözebilecek güvenilir bir üçüncü tarafın güvenlik garantisine sahip olmak isteyeceklerdir.

Senatör Cynthia Lummis satın Hodl stratejisini destekliyor

Kripto para birimlerinin benimsenmesini destekleyen Foster, hükümetin daha iyi yasalar oluşturması gerektiğine inanıyor ve şunları vurguluyor:

 Kongrede, anonim bir kripto işlemine katılıyorsanız, bir suç komplosuna fiilen katıldığınız yönünde önemli bir  inanış var.

Bu arada, Senatör Cynthia Lummis, Bitcoin’i bir emeklilik stratejisi olarak lanse etti. CNBC ile yaptığı röportajda Senatör, yatırımcılar portföylerini çeşitlendirmeye çalışırken Bitcoin’in harika bir alternatif sunduğunu açıkladı ve şunları ekledi:

Tüm emeklilik paramızın ABD doları cinsinden olması konusunda endişeleniyorum. Çeşitlendirmenin bir parçası olarak,  tüm yumurtalarınızı tek bir sepette tutmazsınız. Bence uzun vadede en güçlü değer depolarından biri Bitcoin.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!