Elon Musk’ın Starlink Teknolojisi Kripto Para Endüstrisi İçin Ne İfade Ediyor?

Tesla CEO’su Elon Musk, bir uydu internet hizmeti olan Starlink Technology’yi kurdu ve bu yeni sistem dünya çapında benimsenmede bir patlama görüyor. Musk, kullanıcı sayısının bir yıl içinde yarım milyona çıkmasını bekliyor. Seri girişimci ayrıca, sistemin benimsenmesini  artırmak için şirkete 30 milyar dolara kadar yatırım yapacağını söyledi. Peki, Musk‘ın yeni teknolojisi, kripto madenciliği ve diğer işlemler için kullanılabilir mi?

Starlink internetin geleceği olarak görülüyor!

Tekonoji uzmanlarının çoğu, Starlink’i sansüre dayanıklı internetin geleceği olarak görüyor. Uydu internet hizmeti, kullanıcının dünyanın etrafında gezinen bir uydudan gelen sinyali yakalamak için küçük bir ana antene sahip olduğu Çanak Anten tabanlı TV bağlantılarına oldukça benzer şekilde çalışıyor. Firma ayrıca, interneti çoğu uzak yerde erişilebilir kılmak için Starlink projesini desteklemek için son zamanlarda uzaya bir dizi uydu fırlattı. Kripto para dünyasıyla yakından ilgilenen Musk, bu sektör için yeni projeleri ile gelebilir.

Starlink ayrıca kripto topluluğundaki, özellikle Bitcoin‘deki ve yakın gelecekte lider kripto para biriminin beklentilerini nasıl artırabileceği konusundaki tartışmanın bir parçası oldu. Kripto para topluluğu tarafından tartışılan Starlink’in en iyi kullanım örneklerinden bazıları ileride madencilik endüstrisine yenilikler getirebilir.

Düşük gecikmeli kripto para madencililiği

Bitcoin subreddit grubu, Bitcoin topluluğu için olası Starlink kullanım durumları hakkında tam teşekküllü bir tartışma yaptı ve bir kullanıcı, madencilerin düşük gecikmeli bağlantıya bayılacağını belirtti. Madenciliğin öncelikle donanıma bağlı olduğunu ve internetin Bitcoin düğümüne bağlanmanın bir yolu olduğunu unutmamak önemlidir.

Sansüre dirençli Bitcoin işlemi ve blok akışı entegrasyonu

Doğrudan uydu internet bağlantısı, ISP’nin kapatılmadığı anlamına gelir. Bir Starlink bağlantısı, herhangi bir internet bağlantısının bulunmadığı uzak bölgelerde sansürsüz bir işlem ve erişilebilirliği güvence altına alabilir.

Blok akışı, doğrudan internet bağlantısına ihtiyaç duymadan Bitcoin blok zincirine erişmek için benzer bir uydu ürünü sunar. Birçok Bitcoin kullanıcısı, blok akışı entegrasyonunun Starlink için olası en iyi kullanım durumlarından biri olabileceğine inanıyor.

Elon Musk lider kripto para birimini tekrar kucaklayacak mı?

Tesla‘nın Mayıs 2021’de ekolojik endişeler nedeiyle Bitcoin (BTC) ödemelerini askıya alması, BTC fiyatını ve topluluğu derinden etkilemişti. Bitcoin ve sürdürülebilir enerjiyi ele alan Bitcoin Madencilik Konseyi (BMC) raporları Tesla’nın tekrar BTC kervanına katılmasına neden olabilir. Musk, rapor verilerini dikkate alırsa, sonunda tutkusu Dogecoin (DOGE)’den vazgeçebilir ve Bitcoin’i tekrar kucaklayabilir. Musk, veriler madencilik için harcanan enerjinin çoğunun yenilenebilir kaynaklardan geldiğini kanıtlaması halinde, Tesla’nın tekrar Bitcoin’i ödeme seçeneği olarak kabul etmeyi düşüneceğini iddia etmişti. Ayrıca Musk, BMC’yi savunmuştu’ Şimdi gerekli veriler ortada ve Musk sözünü tutacak mı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!