MicroStrategy CEO’su: Çin’in Bitcoin Hamlesi Trilyon Dolarlık Bir Hata!

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, kripro para piyasasında yaşanan düzeltme esnasında, Bitcoin satın almaya davam ediyor. Bu haftanın başlarında, şirket, ek 13 bin Bitcoin alarak, toplam BTC varlıklarını 100 bin’in üzerine çıkardı.

Çin büyük bir hata yaptı

Gelecekte Bitcoin için büyük bir fırsat gören Saylor, Bloomberg’e Çin’in kripto para birimleri üzerindeki baskısının “trilyon dolarlık bir hata” olduğunu kanıtlayabileceğini söyledi. Saylor, Bloomberg ile yaptığı röportajda şunları söyledi:

Birincil dinamik (piyasaya yön veren) Çin göçüdür. Çin’den sermaye ve madenciliğin zoraki ve ani bir çıkışı var ki bu biraz sürpriz oldu. Çin, Bitcoin’de yüzde 50 pazar payına sahipti ve yıldan yıla yüzde 100 büyüyerek yılda 10 milyar dolar üretiyorlardı. Bitcoin’in büyüme oranı göz önüne alındığında bunun trilyon dolarlık bir hata olduğunu kanıtlayacağını düşünüyorum.

 

Saylor, Çin’deki baskının Kuzey Amerika’da Bitcoin madencileri için beklenmedik bir düşüş getirdiğini de ekliyor. Bloomberg yöneticisi, MicroStrategy’nin son birkaç haftadır yaptığı son dönemdeki satın alımlara atıfta bulunarak, Bitcoin’in dip seviyesine gelip gelmediğini ve şirketin fiyattaki uzun süreli bir düşüş olasılığını ne kadar düşündüğünü sordu. Saylor, satın almaların 10 yıldan fazla bir süreyi kapsadığını söyledi ve şunu ekledi:

Bitcoin, mülkün kaydileştirilmesidir. Altının, gayrimenkulün ve diğer mülk varlıklarının, koleksiyon ve sanat eserlerinin değerini emiyoruz, onları bir Blockchain’e koyuyoruz ve insanlara dağıtıyoruz. Bu uzun vadeli bir trend, mülkünüzü sırtınızda taşımaktan milyonlarca kat daha verimli.

Saylor ayrıca Biden yönetimindeki yeni düzenleyicilerin Bitcoin konusunda daha ilerici ve aydınlanmış olduğuna inanıyor.

 Bitcoin madencileri göçe başladı

Çinli düzenleyiciler tarafından ülke çapındaki büyük baskının ardından, Çin’den Kuzey Amerika’ya ve Avrupa’nın bazı bölgelerine büyük bir madenci göçü yaşanıyor. Birkaç madencinin madencilik teçhizatlarının fişini çekmesiyle birlikte BTC hash oranı geçen ay yüzde 40’tan fazla düştü. Teksas ve Miami gibi yerler, madencilerin üs kurması için uygun yerler olduğunu kanıtlıyor. Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, Bitcoin madencileri  nükleer enerji temiz enerji çözümleri kurmak için tesisler kurmaya çalışıyor.

 

Ayrıca, faaliyetlerini tamamen durduran ve şimdi madencilik teçhizatlarını büyük bir indirimle satan madenciler de var. Bu, madencilik üreticilerinin işlerine ciddi şekilde zarar verdi. Sonuç olarak, Bitmain Technologies kısa süre önce Antminer’larının küresel satışlarını askıya aldığını duyurdu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (2)
Add Comment