Metaverse Arazi Fiyatları 2019’dan Bu Yana Yüzde 879 Arttı! Peki Neden?

Kripto dünyasında günden güne popülerleşen Metaverse alemi, gelişmekte olan dijital varlık endüstrisi için önemli bir nokta olduğunu zamanla kanıtladı. Metaverse arazi fiyatları 2019 yılından bu yana yüzde 879 seviyelerinde artış yaşayarak yatırımcıların dikkatini çekiyor. İşte detaylar…

Metaverse arazilerinin fiyatları günden güne artarak dikkatleri üzerine çekiyor!

Metaverse dünyasına verilen önem günden güne artarken, birçok endüstri büyüğü, sanatçılar ve büyük markalar çoktan metaverse dünyasına katılmış bulunuyor. Geçtiğimiz haftalarda JP Morgan, metaverse dünyasından bir yıllık arazi kiralayarak bu popüler sanal dünyaya katılan ilk banka oldu. Chainalysis’in güncel raporuna göre, Eylül 2019’dan Mart 2022’ye kadar sanal gayrimenkul fiyatları yüzde 879 artış yaşadı. Öte yandan, fiziki gayrimenkul fiyatları ise yüzde 39 artış yaşadı. Araştırmalar ve güncel verilere göre sanal emlak fiyatlarında yaşanan artış, fiziksel mülkleri yüzde 532 oranında geride bıraktı.

Bir diğer yandan uzmanlar, Blockchain tabanlı sanal gayrimenkulün (VRE) müşterilere nasıl geniş bir ürün ve hizmet yelpazesi sunduğunu tartışıyor. Bununla birlikte, özel etkinliklere ve NFT kapılı topluluklara erişim özelliği, talebin büyük itici gücü olduğunu kanıtladı.

Gas ücretleri önemli bir rol oynuyor!

Farklı Metaverse’ler arasındaki arazi fiyatlandırmasındaki en büyük fark ise blockchain’lerin farklılığı olarak karşımıza çıkıyor. Chainalysis verilerine, Ethereum (ETH) ve Solana (SOL) üzerindeki arazilerin büyük bir fiyat farkı bulunuyor. Uzmanlara göre metaverse arazi fiyatlarında gas ücretleri de önemli bir rol oynuyor. ETH’nin 5 ila 50 ABD Doları arasında değişen bir gas ücretine sahip olduğu durumlarda, SOL’nin ücretleri ortalama 0,0025 ABD doları olarak karşımıza çıkıyor.

Daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere Decentraland tabanlı Metaverse, gas ücretlerini düşürmek için yakın zamanda Polygon ile entegre hale getirildi. Bununla birlikte, yüksek ücretler arasındaki boşluk, yakında sağlayıcıların popülerliği ve para kazanma planı ile açıklanabilir. Rapora göre, Bored Ape Yacht Club’ın (BAYC) NFT’leri eğlence dünyasında büyük adımlar attı. Ünlü NFT koleksiyonu, Metaverse arazi satışlarında 310 milyon dolar kazandı. BAYC, 55.000 dijital arsa tapusu sattı ve o zamanlar yerel tokenleri olan ApeCoin’de bir arsanın yaklaşık 5.800 dolar değerinde olduğu bildirildi.

Bir diğer yandan kripto para piyasasında düşüş yaşanmaya devam ediyor. Kripto para piyasasının lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son 24 saat içerisinde yüzde 1 düşüş yaşadı. Anlık olarak ise 20,138.43 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!