Uzmanlar Forbes’a Konuştu: Bitcoin 30 Bin Doların Altına İnecek mi?

Bildiğiniz üzere lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) son günlerde sert bir düşüşe imza attı. Son zamanlarda yaşadığı sert düşüşle beraber 30 bin dolar seviyesinin altına düşüş yaşayan BTC, Temmuz ayından bu yana en düşük seviyesini gördü. Konu hakkında yorumlarını belirten birkaç uzmana göre Bitcoin için 30 bin dolar seviyesi kritik öneme sahip. İşte uzmanların Bitcoin hakkında görüşleri…

Analist Scott Melker, Bitcoin için temel destek ve direnç seviyelerini açıkladı

Analistler, son günlerde yaşanan düşüşleri açıklarken çeşitli faktörlere atıfta bulundular. Konu hakkında yorumlarda bulunan birkaç analist ve uzman, Bitcoin fiyatlarındaki son aşağı yönlü hareketi tanımlarken riskli ticarete işaret etti. The Wolf Of All Streets Podcast’ine ev sahipliği yapan kripto yatırımcısı ve analist Scott Melker, bu gelişme hakkında yorumlarda bulundu:

“Trader’lar ve yatırımcılar durgunluk ve enflasyon endişeleri karşısında riske girdikçe Bitcoin küresel piyasaların yanında düştü”

“Bitcoin 30 binin altına düştü, bunun kuyruk ucu büyük ölçüde Luna Guard Vakfı’nın UST sabitlemesini düzeltmek için umutsuz bir girişimde Bitcoin’i piyasaya sürmesinin sonucuydu.”

Melker ayrıca, tüccarların akıllarında tutması gereken temel destek ve direnç seviyelerine işaret eden bazı teknik analizler de sunarak, “30 bin dolar psikolojik seviyesi önemli olmaya devam ediyor, ancak teknik olarak 33 bin dolar seviyesi, boğaların kilit direnci desteğe geri döndürmeye çalışması için izlenmesi gereken alan.” yorumlarında bulundu.

Richard Usher: “Kilit destek 29 bin dolar seviyesinde”

Bir diğer yandan BCB Group’ta OTC Trading başkanı Richard Usher’da konu hakkında şu şekilde yorumlarda bulundu:

“Piyasa, kilit seviye olan BTC’de 30.000 binin altındaki bir harekete sabitlenmiş olsa da, dün geceki düşüş aslında son 14 aydaki bu tür dördüncü hareketti ve Bizim için kilit destek 29.000’de, bir kırılma 25.500’e geçmeyi hedefliyor ve nihayetinde 20.000’deki önemli destek, geçen yıl kırıldığında ralliyi tetikledi”

Ayrıca StockCharts.com’da kıdemli teknik analist olan Julius de Kempenaer, bazı benzer destek seviyelerini açıkladı ve teknik analist, “Şubat ortasından bu yana BTC, 33-34 bin civarında bir ara destek oluşturdu. Dün bu seviyeyi aşağı kırmak, 30 bin civarında büyük desteğin yolunu açtı. Bu seviye 2021’in başından beri yürürlükte ve büyük bir destek seviyesi olarak kabul edilmelidir.” dedi. Ayrıca teknik analist şu sözleri de ekliyor:

“Daha düşük net bir kırılma, daha fazla aşağı yönlü riski serbest bırakacaktır, çünkü bir sonraki ciddi destek seviyesi yalnızca 2017’nin zirvesi olan 20 bin civarında (!) ve BTC’yi alan aradan hemen önce Kasım 2020’de daha küçük zirveler/yüksekler topluluğu bulunur.”

Analist, bu girdiyi sağlamanın yanı sıra direnç seviyelerine de değindi.

“Bu destek seviyelerini kırmak, şimdi direnç olarak geri dönecekleri ve yakın vadede BTC ilerlemelerini engelleyecekleri anlamına geliyor. 33-34 bin bölgesindeki yukarıda bahsedilen destek seviyesi şimdi izlenecek ilk direnç seviyesi.”

Son olarak Usher, direnç seviyeleri hakkında yorumlarını ekleyerek şu sözleri kullanıyor:

“Direnç seviyeleri 33.000, 34.700 ve nihayetinde 40.000’de yığılıyor ve daha uzun vadeyi yerinde görmek için geri alınması gerekiyor”

Daha fazla Bitcoin haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!