McDonalds Bitcoin ve Tether Kabul Etmeye Başladı! İşte Ayrıntılar

Bildiğiniz üzere kripto para birimleri günden güne dünya üzerinde benimsenmeye devam ediyor. Son olarak Fast-Food zinciri McDonald’s, Bitcoin ve Tether ile ödeme almaya başladı! İşte ayrıntılar…

Popüler Fast-Food zinciri Mcdonald’s Bitcoin ile ödeme almaya başladı!

Ünlü Fast-Food zinciri McDonald’s, Batı Avrupa’da günden güne artan kripto benimsenmesi nedeniyle İsviçre’nin 63.000 nüfuslu Lugano kentinde Bitcoin (BTC) ile ödeme hizmetinin başlatıldığını duyurdu. Kripto para piyasalarında birçok yatırımcının dikkatini çeken bu haber 3 Ekim tarihinde Bitcoin Magazine tarafından paylaşıldı. Kullanıcılar, Lugano şehrinde herhangi bir McDonald’s kioskunda yemek siparişi verirken Bitcoin (BTC), Tether (USDT) ve LGVA token kullanarak ödeme yapabilecekler. Daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere Mart 2022’de İsviçre’nin Lugano şehri, Bitcoin, Tether ve LVGA token’ını yasal bir ihale olarak kabul edeceğini açıklamıştı.

3 Mart 2022’de şehir, Tether Operations Limited ile “B Planı”nı başlatan bir mutabakat anlaşması imzaladı. Bu plana göre, Tether iki fon oluşturdu – ilki 106 milyon dolar veya 100 milyon İsviçre frangı, kripto girişimleri için yatırım havuzu ve ikincisi yaklaşık 3 milyon dolar veya 3 milyon İsviçre frangı olarak karşımıza çıkıyor. Şehirdeki dükkanlar ve işletmeler için kullanılacak kripto para birimleri, kullanıcılar tarafından benimsenmeyi bekliyor.

İsviçre’nin Lugano kentinde kripto benimsenmesi artıyor!

Bir diğer yandan Lugano sakinlerinin vergilerini kripto kullanarak ödemelerine izin vermenin yanı sıra proje, ödemeleri park biletlerine, kamu hizmetlerine ve öğrenciler için öğrenim ücretlerine kadar genişletecek. Bölgedeki 200’den fazla mağaza ve işletmenin de mal ve hizmetler için kripto ödemelerini kabul etmesi bekleniyor.

Haziran ayında verdiği demeçlerle dikkat çeken Tether ve Bitfinex’in baş teknoloji sorumlusu Paolo Ardoino, şehirdeki blockchain ve kripto para birimleri üzerine iki haftalık bir eğitim faaliyetini duyurarak Plan B’nin “harika gittiğini” iddia etti. Eylül 2021’de El Salvador, Bitcoin’in yasal bir ihale olarak kullanılmasına izin veren dünyadaki ilk ülke oldu. O zamandan beri McDonald’s ülkedeki 19 satış noktasının tamamında Bitcoin kabul ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ise geçtiğimiz haftadan bu yana yüzde 4,2 değer kazandı. Son 24 saat içerisinde ise yüzde 2 değer kazanan lider kripto para birimi BTC, anlık olarak 19,989.74 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!