Tether İddialara Yanıt Verdi: Yeterince Rezerve Sahip mi?

Stabilcoin’in rezervler tarafından yeterince desteklenmediği iddialarına yanıt veren Tether, iddiaları “doğrulanmamış sonuçlar” olarak nitelendirdi. Bir Wall Street Journal makalesinin şirketin rezervleri hakkında şüpheler olduğunu söylemesinin ardından Tether bir açıklama ile dedikodulara tepki gösterdi. Yayındaki yakın tarihli bir makale , şirketin denetlenmiş bilgileri için uzun süredir bekleyen bir talep olduğunu söyledi.

Tether yönetimi, kendilerinin hedef alındığını düşünüyor

Tether yönetimi, stablecoin rezervlerine göre hedef alındığını hissetti. Marj, piyasadaki diğer stabilcoinler için de geçerli olduğunda, Tether’ın seçildiğini söyledi. Şirket, bir denetime yönelik çalışırken şeffaf açıklamalar yaptığını söyledi. Yayının, işinin karlı olmadığı yönündeki iddialarını da yalanladı. Yönetim ayrıca, son aylarda 16 milyar doları aşan token’i kolayca kullanabildiğini de yineledi. Tether yöneticileri tarafından yapılan açıklamalarda  şu sözlere yer verildi:

Herkes bizim bir denetimimiz olmadığını biliyor ama bir denetim mekanizması için çalıştığımızı da biliyorlar. İşimizin karsız olduğunu varsaymak oldukça büyük biryanlıştır. Konsolide Rezervler Raporumuza göre Tether, birkaç yıldır karlı olmasına rağmen hiçbir zaman herhangi bir öz sermaye açıklamadı.

Wall Street Journal tarafından yayınlanan makale, kripto firmalarının mali tabloları söz konusu olduğunda öok da şeffaf olmadığını belirtti. Şirketler denetim yapsalar bile kripto paralar için belirlenmiş bir muhasebe standardı olmadığını da sözlerine ekledi. Bu iddiaya tepki gösteren Tether, Uluslararası Finansal Raporlama Standartları ilkesine atıfta bulunarak tam şeffaflık sağlayacağını söyledi. En büyük stabilcoin Tether yönetimi tarafından yapılan açıklamalar şu şekilde devam etti:

Tether, piyasadaki lider stabilcoin rolünü sürdürmeye kararlı ve karşı çıkanlardan bağımsız olarak şeffaflığımızı göstermeye devam edeceğiz.

Kripto para muhasebesi için kabul edilmiş bir standart bulunmuyor

Ancak şirket, şu anda stabil paralar da dahil olmak üzere dijital varlık muhasebesi için kabul edilmiş bir standart bulunmadığını kabul etti. Ağustos ayının başlarında, şirket resmi olarak üst düzey bir kamu muhasebe firması BDO Italia ile çalıştığını duyurdu. Ayrıca, Stablecoin’in arkasındaki finansal rezervler hakkında aylık raporlar yayınlama planlarını açıkladı.

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Tether, (USDT) kripto para birimi ERC-20 protokolüne bağlı blockchain üzerinden işlem yapmaktadır. Stabil kripto para birimi Tether Limited şirketi tarafından piyasaya 2015 yılında sürüldü. Stabilcoin, ABD dolarının sanal versiyonu olan bir kripto para birimidir. Değeri her zaman 1 USDT = 1 dolar olarak sabit işlem görmektedir. Şirket piyasada bulunan her bir stabil kripto para karşılığında kasasında 1 ABD doları olduğunu iddia etmektedir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!