LUNA’ya Olanlar Bitcoin (BTC)’e de Olabilir mi?

Terra (LUNA) kripto piyasasında büyük bir etki bıraktı. Büyük bir hayal kırıklığı yaşatan proje, diğer kripto para birimlerinin de sert bir şekilde düşmesine ve piyasada korku duygusunun hakim olmasına neden oldu. Şimdi yatırımcılar, aynı olay Bitcoin (BTC)’in başına gelebilir mi diye düşünüyor.

Bitcoin’in kaderi Luna gibi olabilir mi?

Kripto piyasasında yaşanan ayı sezonunu hızlandıran LUNA, sadece nisan ayının başında yeni ATH seviyesi olan 118 dolar seviyelerine ulaşmıştı. Bir hafta içerisinde neredeyse sıfırlanan LUNA, kripto piyasasına büyük bir darbe vurduğu görüldü. Yaşanan bu gelişmelerin ardından yatırımcılar, “LUNA‘ya olanlar Bitcoin‘e de olabilir mi?” sorusunu sormaya başladı. Bakıldığında, LUNA‘nın yaşadıklarını lider kripto para birimi BTC’nin yaşaması ihtimal dahilinde bile değil. Bitcoin fiyatı düşebilir, yükselebilir ancak sıfırlanması söz konusu dahi olamaz. UST‘nin düşüşü sonrası piyasaya büyük miktarlarda LUNA arzı sürüldü.

Yatırımcıların yakından takip ettiği ünlü kripto para analisti Altcoin Daily, LUNA arzının son 4 gün içerisinde 19 bin katı artış yaşadığını söylüyor. Bu arz artışı sonucu çok büyük değer kaybeden LUNA, ilerleyen günlerde bu değer kaybına devam etmesi beklenmekte. Bitcoin‘in arzının ise 21 milyon adete sınırlı oluşu öncelikle böyle bir düşüşün yaşanamayacağını destekler nitelikte. Merkeziyetsiz olan BTC, LUNA gibi arz basımı yapılmasının ardından satışlar ile birlikte değer kaybedemez. Bazı yatırımcılar LUNA arzının tekrardan yakılacağını iddia etse de, halen bu söylemler birer dedikodu olarak kaldığı göze çarpmakta.

Bitcoin, haftalık grafikte art arda yedi kırmızı mum kaydetti

Kriptarena.com olarak bildirdiğimiz gibi, Bitcoin, haftalık grafikte art arda yedi kırmızı mum kaydetti. Bu, en son gerçekleştiğinde Bitcoin Ocak 2015’te sadece 220 dolardan işlem görüyordu. KriptoArena.com tarafından bildirildiği üzere, BTC geçtiğimiz günlerde sert bir satıştan sonra Aralık 2020’den bu yana ilk kez 25 bin dolar seviyesine düştü. Kripto para piyasası, en büyük Blockchain projelerinden biri olan Terra (LUNA)’nın şok eden çöküşünden büyük oranda etkilendi. Trader’lar tarafından piyasa duyarlılığını izlemek için kullanılan Göreceli Güç Endeksi (RSI), Mart ayında meydana gelen pandemi kaynaklı piyasa çöküşünden bu yana bu kadar büyük oranda satış gerçekleşmediğine işaret ediyor.

Bitcoin, haftalık grafikte art arda yedi kırmızı mum kaydetti. Bu, en son gerçekleştiğinde Bitcoin Ocak 2015’te sadece 220 dolardan işlem görüyordu. BTC geçtiğimiz günlerde sert bir satıştan sonra Aralık 2020’den bu yana ilk kez 25 bin dolar seviyesine düştü. Kripto para piyasası, en büyük Blockchain projelerinden biri olan Terra (LUNA)’nın şok eden çöküşünden büyük oranda etkilendi. Trader’lar tarafından piyasa duyarlılığını izlemek için kullanılan Göreceli Güç Endeksi (RSI), Mart ayında meydana gelen pandemi kaynaklı piyasa çöküşünden bu yana bu kadar büyük oranda satış gerçekleşmediğine işaret ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!