Peter Schiff’ten Kıyamet Senaryosu: Bitcoin, Blockchain, Kripto Para!

Ekonomist ve yatırımcı Peter Schiff, kripto para piyasasında meydana gelen sert düzeltmeye yönelik görüşlerini paylaştı. Bitcoin (BTC), Ocak ayından bu yana en en düşük seviyelerine geriledi.

Bitcoin, kripto para ve Blockchain ile ilişkili şirketlerin hisse senetleri çökecek: İflas!

 Bitcoin karşıtlığı ile tanınan Peter Schiff, piyasada toplu satış maydana geleceğini, Blockchain ve kripto paralar ile ilgili hisse senetlerinin çökeceğini iddia etti. Schiff, Bitcoin’in daha fazla ivme kaybedeceğine inanırken genel olarak kripto paraların ”güvenilmez bir yatırım aracı” olduğunu söyledi. Ekonomist ayrıca, kripto ve Blockchain endütrine yatırım yapmış şirketlerin iflas edeceğini ifade etti. Bu firmalardaki birçok işten çıkarma, perakende kripto para yatırımcılarını artan faturaları ödemek için varlıklarını satmaya zorlayacak. Schiff ayrıca, piyasadaki toplam 19.316 yeni altcoin hakkında yorum yaptı. Çeşitli kripto para birimlerine olan taleple birlikte, son 6 ayda kripto piyasasının değerindeki genel düşüşün yüzde 42 olduğunu söylüyor. Schiff, sonunda, kripto para arzının genel piyasa değerini aşacağına inanıyor.

Ocak ayı başlarında Schiff, Bitcoin’in 30 bin dolarlık desteğin altına düşeceğini iddia etmişti. O zamanlar, Bitcoin 35 bin dolar seviyesinde işlem görüyordu.BTC, Federal Rezerv tarafından yapılan son faiz artışından yarım baz puan (22 yılın en yüksek artışı) etkilendi ve  36.362 dolara düştü. Bitcoin’in düşüşü, kripto piyasasının geri kalanının da düşmesine neden oluyor. 5 Mayıs‘ta KriptoArena tarafından bildirildiği üzere, Fairlead Strategies’in kurucusu ve yönetici ortağı Katie Stockton, CNBC ile yaptığı röportajda Bitcoin’in ivme kaybetemeye devam edeceğini ve 27.200 dolara düşeceğini vurguladı.

 

Schiff’ten yüksek enflasyon ve altın açıklaması

Daha önce KriptoArena.com olarak belirttiğimiz gibi, geçen ay Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceği söylentilerinin ortasında Bitcoin (BTC)’in düşmesiyle Peter Schiff, yalnızca altının güvenilir olduğunu söyledi. Schiff’e göre, ABD hazine bonosu  enflasyon daha da yükselirken değer kaybedecek. Uzman, “Yüksek jeopolitik risk nedeniyle ABD tahvillerini güvenli bir liman olarak satın alan yatırımcılar büyük bir hata yapıyorlar. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda enflasyon baskıları yoğunlaşacak ve bu da tahvillerin değerini daha da düşürecek. Her iki tehdide karşı da gerçek güvenli liman altındır.” açıklamasını yaptı.
 
Bazı uzmanlar Bitcoin’ide güvenli liman olarak görüyor.  Pandeminin başlangıcında, Bitcoin hızla çakılmıştı ancak daha sonra toparlanarak hem 2020’de hem de 2021’de altın, dolar ve diğer varlıkları geride bırakmıştı. Piyasa, yeni Bitcoin düşüşünü yakından takip ediyor; ancak bu, son dönemdeki yükselişin ardından basit bir fiyat düzeltmesi olabilir.

 

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!