Lider Altcoin Boğa Sinyali mi Veriyor? Toparlanma Başladı!

Kripto analitik firması Santiment, lider altcoin projesi Ethereum (ETH) için yükseliş aşamasının başlangıcını öngörmesi muhtemel olan faktörlerden birini ortaya koyuyor.

Santiment, borsalarda tutulan Ethereum miktarının 2021 Mayıs rakamlarına ulaştığını söylüyor

Analitik firması Santiment, kripto para borsalarındaki Ethereum hacminin arttığını ve aynı düşüşün yükseliş döngüsü adına bir başlangıcı işaret edeceğini söylüyor. Firma konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulunuyor:

Ethereum, en iyi kripto para borsa adresleri tarafından tutulan arzının arttığını gördü, bu da yatırımcıların 2022 yılı içerisindeki dönemlerde varlıklarını büyük kripto borsalarına boşaltması açısından mantıklı görünüyor. Yükseliş sinyali adına yapılacak en mantıklı durum en iyi ETH değişim adresi varlıklarındaki düşüşün takip edilmesi.

Santiment tarafından sağlanan verilere göre, önde gelen on kripto borsasında tutulan ETH miktarı şu anda yedi milyonun üzerinde. Bu rakama ise son olarak 2021 yılının Mayıs ayında ulaşıldığı aktarılan bilgiler arasında. Kripto analitik firması, kripto borsaları tarafından tutulan Ethereum’a göre kripto borsalarının dışında tutulan ETH oranında da son bir yılın en düşük seviyesine ulaşıldığını söylüyor.

Lider altcoin fiyatlarındaki artışa rağmen işlem ücretleri düşük kalıyor

Ayrıca Santiment verilerinde yer alan bilgilere göre, piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi ETH’nin işlem ücretlerinin düşük kalmasının sebebinin dolaşımda yer alan sınırlı sayıdaki ETH nedeniyle olduğunu belirtiyor. Konu ile ilgili şu açıklamalar yapıldı:

ETH’nin işlem ücretleri, bu yılın Haziran ayının ortasından bu zamana kadar, fiyatlardaki artışına rağmen ultra düşük seviyelerde kaldı. Daha az gerçekleşen sirkülasyon, maliyetlerin düşmesinde büyük bir rol oynadı ve işlem kalabalığından adil bir derece kaçırma korkusu gelene kadar işlem ücretlerinin makul kalması beklenebilir.

Santiment tarafından aktarılanlara göre, lider altcoin Ethereum işlemlerinin maliyeti ortalama 1 dolardan daha az. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Lider altcoin projesi Ethereum’un işlem hareketlerine bakıldığında ise son 1 yıl içerisinde yüzde 39.0 oranında bir düşüş gerçekleştirdiği görülüyor. 2021 Kasım ayında ulaştığı Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesi (ATH) olan 4.878 dolar seviyesinden yüzde 65.9 düşüş gerçekleştiren ETH, şu anda yüzde 1.9 yükselişle 1,663 dolar fiyat seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Analistler, Ethereum Merge sonrasında ise bir yükseliş rallisinin başlayacağını öngörüyorlar. Bir süredir devam eden Proof of Stake’den Proof of Work’e geçişin ise blockchain ekosistemini nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!