Pater Brandt ve Analitik Firması Onayladı: Bitcoin Bu Kritik Aşamada!

Kıdemli analist ve trader Peter Brandt, Bitcoin (BTC)’nin birikim aşamasında olduğunu kabul etti. BTC, an itibariyle 42.255 dolardan işlem görüyor.

 

Bitcoin, 2 yıl süren birikim aşamasında: büyük ralli ne zaman başlayacak?

Bitcoin ile ilgili en heyecan verici şeylerden unsurlardan biri, döngüler halinde yoluna devam etmesi. 2021’in 4. çeyreğinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra, BTC, yeni bir döngü aşamasına girdi: birikim aşaması. Bitcoin için zincir üstü ölçümler sağlayan platform Blockwise, bir tweet’inde Bitcoin’in 2021’de ulaştığı 60 bin doların üzerindeki gibi her “makro zirveden” sonra iki aşamadan geçtiğini yazdı. Peter Brandt, bu analize katıldığını söyledi. Bu da Bitcoin’in şu anda birikim aşamasında olduğunu gösteriyor. Yukarıdaki istatistiklere göre, Bitcoin yeni zirveler yapmadan önce birikim aşamasında ”2 yıl” kalıyor. Brandt, BTC’nin birikim aşamasında olduğunu ve 2024’te ”boğa koşusu aşamasına” gireceğini kabul ediyor. Analist, bir sonraki aşamanın başlaması için 33 ay gerekli olduğunu ve BTC’nin Mayıs 2024’te ivme kazanacağını iddia etti.

Blockwise’a göre, Bitcoin yaklaşık altı ay önce bir birikim aşamasına girdi. Bu aşama genellikle iki yıl sürer, ancak ilk altı ay, 2014’ten beri var olan bir trend olan taban fiyatı işaretler. Bitcoin, 2022’de iki yıllık birikim aşamasının yaklaşık altı ayını geride bıraktığı için bu fiyata yaklaşıyor olabilir. Başka bir analist olan PlanC, bunu ”birikim aşaması taban teyit formasyonu” ile onaylıyor. Analist, biriktirme aşamalarının taban fiyatının, son üç çaprazlamadan sonraki 0-29 gün içinde geldiğini söylüyor.

Galaxy Digital yöneticisinden çarpıcı BTC ve ETH fiyat tahmini

Galaxy Digital’in üst düzey bir yöneticisi, Bitcoin (BTC) ve Ethereum’un (ETH) gelecek yılın ortasına kadar ikiye katlanabileceğini söylüyor. Galaxy Digital’in  eş başkanı Jason Urban, Kitco News ile yaptığı yeni bir röportajda, Bitcoin ve ETH’nin yeni zirvelere ulaşmasının kaçınılmaz olduğunu ve piyasa değerine göre en iyi iki kripto paranın 2023’ün ikinci çeyreğine kadar yüzde 100 artabileceğini söyledi. Yönetici, ”Yılın başında bana sormuş olsaydınız, Bitcoin’i 100 bin dolar ve Etherum‘u 6.500 – 7 bin dolar aralığında gördüğümü söylerdim. Fiyat artışlarını destekleyecek faktörler bulunuyor. Bu sene sonunda olmasa bile, gelecek yılın ilk çeyreği veya ikinci çeyreği olabilir. Bu, kesinlikle gerçekleşecek. Kripto para sektörüne giren birçok yeni yatırımcı var.” ifadelerini kullandı.

 Urban ayrıca, Ethereum’un bir gün Bitcoin’i geçebileceğine inansa da, bunun yakın zamanda gerçekleşeceğini düşünmediğini de belirtiyor. Yönetici, ETH’nin BTC’yi  geçeceğine ilişkin bir soruya yanıt olarak, ”Bence bir noktada evet, ama yakında mı? Hayır. Önümüzdeki iki ila üç yıl içinde göreceğimiz bir şey mi? Bu muhtemelen en erken zaman dilimi ve bunda yanılmış olabilirim. Yakın zamanda olduğunu sanmıyorum.”cevabını verdi. Urban daha sonra, daha fazla insanın akıllı sözleşmelerin faydalarını fark ettikçe Ethereum’a kurumsal ilginin arttığını söylüyor. Yöneticiye göre, insanlar akıllı sözleşmelerin ve katman-1’lerin gücünü anlamaya başlıyorlar Bitcoin, dijital altın ve Ethereum’un dijital bakırıdır.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!