Analistten ”Ethereum Merge” Yorumu: Dönüm Noktası Olacak

Ethereum Blockchain’i, bir iş kanıtı Blockchain’i olmaktan, bir hisse ispatı konsensüs mekanizması kullanmaya geçiş için çalışıyor. Bu kalıcı değişimin olacağı nokta olarak adlandırılan birleşme, yeni bir analize göre Bitcoin (BTC)’e de fayda sağlayabilir. Kriptoarena.com olarak ayrıntılara bu yazımızda yer veriyoruz.

Ethereum Merge, kriptoyu hisse senetlerinden ayıracak

Messari’nin kıdemli araştırma analisti Tom Dunleavy, “Decoupling Thesis” adlı bir raporda, Ethereum birleşmesinin yatırımcıların ekonomik görünümünde büyük bir dönüm noktası olacağını savunuyor. Geçmişte, kripto piyasası liderleri olan Bitcoin ve Ethereum’un daha geniş ABD borsasıyla güçlü bir pozitif korelasyona sahip olduğunu belirtiyor. İki kripto ile Nasdaq ve S&P 500 endeksi arasındaki korelasyon, daha uzun süreler için yüzde 40-50 ve daha kısa süreler için yaklaşık yüzde 90 arasında değişiyor. Buna karşılık, altın ve ABD devlet tahvilleri gibi varlıklar tarihsel olarak hisse senetleri ile negatif korelasyona sahiptir. Ancak şu anda, bu negatif korelasyon giderek zayıflıyor. Enflasyonun neden olduğu 2020 piyasa gerilemesi sırasında hem altın hem de tahviller hisse senetleriyle birlikte düştü.

Bu eğilime dayanarak Dunleavy, enflasyonun devam etmesiyle altının ve tahvillerin daha az çekici hale geldiğini savunuyor. Ethereum’u bir PoS sisteminde stake etmenin pazar için harikalar ortaya çıkaracağı yer burasıdır. Birleşmeden sonra, ETH’nin yarı devlet tahvili olacağı belirtiliyor. Staker’lar, tahvil anaparası gibi belirli bir programda getiri karşılığında sermaye koyacaklar. Bu aynı zamanda Bitcoin’in dijital altın olarak konumunu sağlamlaştıracaktır. Daha yüksek kalıcı bir enflasyon seviyesine sahip yeni rejim değişikliği, tahvilleri ve altını daha az çekici hale getirebilir. Dunleavy, Ethereum birleşmesinin, yarı devlet tahvili olarak Bitcoin’i dijital altın olarak daha da sağlamlaştırdığı için ETH için yeni koşullar oluşturduğunu söyledi.

Birleşmenin aynı zamanda “dönüştürme”yi de başlatması bekleniyor

Daha önce Messari, 2022’nin daha geniş kripto pazarının küresel pazarlardan ayrıldığı bir yıl olacağını tahmin ediyordu. Piyasa veri sağlayıcısı, kripto piyasasının çeşitli sektörlerinin daha fazla çekiş kazanmaya devam edeceğini kaydetti. Ethereum için birleşmenin bu yıl gerçekleşmesi büyük ölçüde beklenirken, henüz belirlenmiş bir tarih yok. Bununla birlikte, Ethereum geliştiricileri, ona giden yolda kilometre yeni gelişmeler kaydediyor.

Bu arada, birleşmenin Ethereum’u Bitcoin’in üzerine çıkaracağı hissi devam ediyor. Reuters’e konuşan Genesis Trading’in piyasa içgörüleri başkanı Noelle Acheson, birleşme sonrası daha fazla fonun Ethereum’a doğru yöneleceğini belirtti. ETH, 343,98 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile 2.850 dolar civarında işlem görürken, Bitcoin 726,69 milyar dolarlık bir sermaye ile 38.200 dolar civarında işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!