Latin Amerika Bitcoin (BTC) Devrimine Hazırlanıyor

Kripto düzenleme önerileri, birden fazla Latin Amerika ülkesinde hazırlık safhasında. Meksikalı senatörler Eduardo Murat Hinojosa ve Indira Kempis, Bitcoin (BTC) yasallaştırma yarışında öncülük edebilir. Ancak, sıradaki Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etme duyurusundan önce hala olabilecek çok şey var. Meksika hükümet yetkilileri, Temsilciler Meclisi’ne kripto düzenlemesi önermeye hazırken, Panama yetkilileri konuyu Ulusal Meclis’te gündeme getirmeye hazırlanıyor.

Tüm bu Latin Amerika ülkeleri hızlı bir şekilde Bitcoin (BTC)’i benimsemek istiyor

Meksikalı senatör Indira Kempis geçtiğimiz günlerde paylaştığı bir tweet’te, Bitcoin lehine iki Meksikalı senatörün ‘kripto düzenleme’ tekliflerini Temsilciler Meclisi’ne sunmasının beklendiğini ifade etti. Kempis ayrıca, başlangıçta Eduardo Murat Hinojosa tarafından duyurulan nihai Bitcoin benimseme planında en önemli destekçi olacağını doğruladı.

Meksika’da, Kongre Milletvekilleri Bürosu, federal Yasama Gücünün alt kanadı olarak biliniyor. Kripto yönetmeliğinin değişmesi için her iki senatörün, elektronik ödeme kurumları (EPI’ler veya elektronik para ihraç edenler) ve kitlesel fonlama kurumları olmak üzere iki tür şirketi düzenleyen mevcut Fintech Yasasına itiraz etmesi gerekecek. Mevcut yasaya göre, her iki tür kurumun da Meksika Bankası tarafından yetkilendirilmiş kripto para birimleri ile çalışmasına izin verilmektedir.

Panama Ulusal Meclisi, BTC benimsemesi için çalışıyor

Tüm bunlar yaşanırken, Panama Ulusal Meclisi Kongre Üyesi Gabriel Silva, Twitter’da ülkenin Bitcoin ve kripto para birimlerini benimsemesi için mevzuat önerme niyetini şu ifadeleri kullanarak duyurmuştu:

Bu önemli. Ve Panama geride bırakılamaz. Gerçek bir teknoloji ve girişimcilik merkezi olmak istiyorsak kripto para birimlerini desteklemeliyiz.

Silva, söz konusu tweet’lerinde Panama Ulusal Meclisi’nde sunulacak bir teklif hazırlamak için çalışacağını da sözlerine ekledi. Panama ve Meksika’nın yanı sıra, diğer Latin Amerika ülkeleri de mevcut yönetmeliğe meydan okumaya hazır temsilcileriyle nihai Bitcoin benimseme yarışına katılıyor.

Bitcoin (BTC)’in sahadaki adamları arasında Brezilya için Fabio Osterman ve Gilson Marques, Kolombiya için Jehudi Castro-Sierra, Paraguay için Carlitos Rejala ve Arjantin için Francisco Sánchez yer alıyor. Futbol ve kriptonun iki ortak noktası var, dünyanın geri kalanı en hızlı olana ayak uydurmak için ter dökmek zorunda kalacak!

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!