Panama Bitcoin (BTC)’i Ulusal Para İlan Etmeye Hazırlanıyor

El Salvador hükümetinin Bitcoin’i ulusal para birimi olarak ilan etme sürecinde olduğu haberini takiben, Panamalı kongre üyesi Gabriel Silva, Panama’nın Bitcoin (BTC)’i benimseyen sıradaki ülke olabileceğini belirtti.

Gabriel Silva, ülkesinin bir girişimcilik merkezi olabilmesi için Bitcoin ve diğer kripto paraların desteklenmesi gerektiğini düşünüyor

Panama kongre üyesi Gabriel Silva, Panama’nın Bitcoin (BTC)’i benimseyen ülkelerden biri olabileceği hakkında şöyle bir tweet paylaştı:

Bu önemli. Ve Panama geride kalamaz. Gerçek bir teknoloji ve girişimcilik merkezi olmak istiyorsak kripto paraları desteklemeliyiz. Mecliste sunmak üzere bir teklif hazırlayacağız. Eğer ilgileniyorsanız, benimle iletişime geçebilirsiniz.

Silva, ulusun bir “girişimcilik merkezi” haline gelmesini sağlamak için “gerçek teknolojiyi” karşılamanın önemini vurguladı ve tweet’ini yurttaşlarına teklife katılmaları için açık bir çağrı ile sonlandırdı.

Latin Amerika ülkelerinden Bitcoin (BTC) benimsemesi

Bir dizi Latin Amerika ülkesi, çarşamba günü yasalaştırılan El Salvador Kripto Tasarısının ardından açıklamalar yayınladı. Paraguay ayrıca Bitcoin (BTC)’i ulusal para haline getirmeyi düşündüğünü belirtti. El Salvador Başkanı Nayib Bukele, El Salvador’un Miami’deki Bitcoin 2021 konferansında Bitcoin’i ulusal para birimi olarak çıkaracağını duyurdu. Nayib Bukele’nin duyurusu, El Salvador’un artık Bitcoin’i yasallaştırma ve ulusal para birimi yapma yolunda bir adım atan ilk ülke olduğu anlamına geliyor.

Zap ve Strike Bitcoin ödeme uygulamasının yaratıcısı Jack Mallers, Bitcoin (BTC)’i El Salvador’da ulusal para birimi haline getirmek için tasarının oluşturulmasına yardımcı oldu. Mallers konuya ilişkin şunları ifade etti:

Şu andan itibaren El Salvador, Bitcoin’i ulusal para birimi yapan ve onu küresel bir para birimi olarak kabul eden ilk ülke. Ayrıca, rezervlerinde BTC bulunan ilk Bitcoin ülkesi olmaya hazırlanıyor.

Bitcoin (BTC)’in yasallaştırılmasına yönelik hamleler kripto camiası açısından sevindirici

El Salvador’un yaptığına benzer bir hamle yapmayı düşünen diğer ülkeler için BTC’yi ulusal para birimi yapmak, vatandaşların Bitcoin ile ödeme yapabilecekleri ve onu bir servet deposu olarak tutabilecekleri anlamına gelir. Bitcoin, El Salvador’da ulusal para birimi olduğundan, insanların artık kripto para birimini dönüştürdüklerinde veya elinde tuttuklarında sermaye kazançlarının vergilendirilmesi konusunda endişelenmeleri gerekmeyecek.

Bu hafta kripto para piyasasında gerçekleşen başka bir düşüşün ardından, El Salvador ve bir dizi diğer Latin Amerika ülkesinin kripto dostu bir duruma doğru ilerlediği haberi kripto topluluğu için yeni bir soluk oldu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (1)
Add Comment