CNBC’nin Kripto Para Anketi Çarpıcı Sonuçlar Ortaya Çıkardı!

750 katılımcıyla yapılan bir CNBC anketine göre, portföylerinde en az 1 milyon dolar olan genç yatırımcıların yaklaşık yarısı, fonlarının büyük bir kısmını, kripto para birimlerinde bulundurduklarını söyledi. Ancak daha yaşlı yatırımcılar fiat para birimlerini tercih ediyor.

Kripto paralar Y kuşağı arasında trend oldu

Ankete göre, Y kuşağı (25-40 yaş arası) milyonerlerinin neredeyse yüzde 50’si servetlerinin en az 1/4’ünü kripto para birimlerine yatırdı. Buna karşılık, bu yatırımcıların yüzde 30’dan fazlası varlıklarının en az yarısını kripto paralara yatırdı. Ankat, CNBC tarafından Spectrum Group’a yaptırıldı. Şirketin başkanı George Walper, genç nesillerin kripto para piyasasını neden bu kadar çekici bulduğunu şu şekilde açıkladı:

Genç yatırımcılar, kripto paralar pek fazla bilinmediği zaman piyasaya erken girdiler. Yeni olmasına rağmen sektörle daha entelektüel bir şekilde ilgilendiler.

Öte yandan, en az 1 milyon dolara sahip olan daha yaşlı yatırımcıların çoğunluğu, yüzde 83’ü kripto para piyasasına inanmadığı ve asla yatırım yapmayacaklarını belirttiler. Nitekim, bu gruptan her 10 kişiden sadece 1’i fonlarının  yüzde 10’undan fazlasını kripto para birimlerinde tutuyor. Walper şunları söyledi:

Daha yaşlı yatırımcılar, büyük ölçüde  kripto paraların yasal olup olmadığını sorguluyorlar. Onlar için henüz çok yeni ve belki de anlaşılması zor bir endüstri.

Buna ek olarak, Y kuşağı milyonerlerinin yaklaşık yarısı NFT tokenlara yatırım yaptığını açıklarken, yüzde 40’ı bu tokenları gelecekteki bir seçenek olarak görüyor. İlginç bir şekilde, çoğu anket katılımcısı, tam olarak NFT’lerin ne olduğuna aşina değil, ancak yine de onları “bir sonraki büyük fırsat” olarak tanımladılar.

Gemini anketi: Amerikalıların yüzde 14’ü krpto para sahibi

Nisan ayının sonunda, Winklevoss tarafından işletilen kripto borsası Gemini, ABD vatandaşlarının yaklaşık yüzde 14’ünün dijital para satın aldığını gösteren başka bir anket yaptı. Katılımcıların üçte ikisi kendilerini “dijital para meraklısı” olarak sınıflandırırken, yüzde 23’ü “ilgisiz” olduklarını belirtti.

Beklendiği gibi, neredeyse tüm katılımcılar(% 95) BTC’ye aşina olduklarını yanıtladığından, bitcoin (BTC) en popüler kripto para birimi olmaya devam etti. Kripto paralara yatırım yapanların yüzde 87’si BTC’ye sahip olduklarını söyledi. Yüzde 36’sı servetlerinin bir kısmını ethere (ETH), yüzde 22’si Bitcoin Cash’e (BCH) ve yüzde16’sı Litecoin’e (LTC) yatırdığı açıkladı.

CNBC anketinde olduğu gibi Gemini, yatırımcıların çoğunun 25 ila 44 yaş arasındaki genç insanlar olduğunu tespit etti. Toplanan verilere göre, i “ortalama” dijital para birimi yatırımcısının 38 yaşında bir erkek olduğunu ve yılda yaklaşık 111 bin dolar kazandığını belirtti

Comments (1)
Add Comment