Kurumsal Yatırımcılar BTC, ETH ve ADA’yı Bu Altcoin’lerle Değiştiriyor!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’in tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasından bu yana, kripto para piyasası 1 trilyon dolardan fazla değer kaybetti. Hem Bitcoin hem de altcoin projeleri o dönemden bu yana çok sert fiyat dalgalanmaları eğilimi gösteriyor. Bitcoin’in fiyatı zorlu bir haftanın ardından toparlanmaya çalışıyor. Kriptoarena.com olarak detayları aktarıyoruz.

Kurumsal yatırımcılar BTC, ETH ve Solana’dan çıkıyor

Bazı kripto para yatırımcıları, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ve Solana (SOL) gibi diğer popüler kripto para birimlerindeki önemli düşüşün ortasında, Cardano (ADA) ve Polkadot (DOT) için fırsatlar arıyor. Ayrıca, Haziran ayında piyasaya sürülmesi planlanan Vasil hard fork, Cardano, ADA’ların akıllı sözleşme yeteneklerini geliştirecek bir yükseltme olan bir katalizör görevi görebilir.

Tanınmış bir dijital varlık yöneticisine göre, kurumsal yatırımcılar Cardano ve Polkadot’a ilgi gösterirken, Bitcoin’lerini büyük ölçüde elden çıkartıyor. Geçen hafta kripto para yatırım ürünlerinden 141 milyon dolar alındı. Sürekli volatilite, yatırımcıların kararsız olmasına neden oluyor ancak bazıları bunu bir fırsat olarak görüyor. Kirpto para piyasalarındaki genel hava ise kasvetli. Coinhsares konunyşa ilgili şunları belirtti:

Dijital varlık yatırım ürünlerinde geçen hafta toplam 141 milyon dolarlık çıkış görüldü. Devam eden volatilite, yatırımcıların kararsız kalmasına neden olurken, bazıları bunu bir fırsat olarak görürken, toplam duyarlılık ağırlıklı olarak düşüş eğiliminde. Amerika’da toplam 154 milyon dolarlık çıkışlar görülürken, Avrupa’da toplam 12,4 milyon dolarlık giriş görüldü.

Kurumsa eller bu altcoin projelerine yöneliyor

CoinShares’in en son Digital Asset Fund Flows Weekly raporuna göre, BTC geçen hafta 154 milyon dolarlık çıkışa tanık oldu ve dijital varlık piyasasında toplam 141 milyon dolarlık çıkışa yol açtı. Geçen haftaki büyük Bitcoin çekimlerine rağmen, BTC’nin yıldan yıla 307 milyon dolarlık pozitif bir akışı var. Lider altcoin Ethereum (ETH)’daki akışlar, geçen hafta fazladan 300.000 dolar çıkışla 239 milyon dolar oldu.

CoinShares’e göre kurumsal yatırımcılar, Polkadot ve Cardano merkezli kripto para birimi yatırım paketlerinin her birine 1’er milyon dolar, altcoin projeleri XRP, Solana (SOL) ve Litecoin (LTC)’lere ise 700.000, 500.000 ve 100.000 dolar yatırdı. Geçen hafta çeşitlendirme arayan yatırımcılar, farklı kripto para birimlerine yatırım yapan çok varlıklı kripto para yatırım araçlarına sığındı. CoinShares konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Çok varlıklı yatırım ürünleri, bu yıl emsallerine göre çok daha düşük olan yalnızca iki haftalık çıkışlar gördü. Yatırımcıların, değişken dönemlerde çok varlıklı yatırım ürünlerini tek hatlı yatırım ürünlerine göre daha güvenli gördüklerine inanıyoruz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!