Bitcoin mi Ethereum mu? Hangisi Ayı Piyasasından Daha Güçlü Çıkacak?

Dünyanın en büyük iki kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH), son piyasa düşüşünde birbirini yakından takip ediyor. Son birkaç yıldır piyasa analistleri, Ethereum’unn bir süredir Bitcoin’den daha iyi performans gösterdiğini tartışıyorlar. Kriptoarena.com olarak detayları aktarıyoruz.

Uzun vadede Bitcoin mi Ethereum mu kazandıracak?

Bununla birlikte, zincir üstü veriler, Bitcoin (BTC)’in özellikle ayı piyasası sırasında Ethereum (ETH)’dan nispeten daha iyi performans gösterdiğini ortaya koyuyor. Kısa vadede, BTC ve ETH için aylık getiri profilleri ezici oldu. Glassnode’dan gelen verilere göre, Bitcoin kısa vadede yaklaşık yüzde 30 negatif getiri sağladı. Yani günlük ortalama yüzde 1 geri çekildi. Bu negatif getiri, Bitcoin için önceki ayı piyasası döngülerine oldukça benziyor.

Öte yandan, aylık getiri profili, Ethereum (ETH)’un eksi yüzde 34,9 ile nispeten daha düşük bir performans gösterdiğini ortaya koyuyor. Ayrıca, bu iki kripto para birimi arasındaki performans korelasyonunun nispeten güçlü kaldığını gösteriyor. Tipik bir 4 yıllık boğa/ayı döngüsünde bu varlıkların performansına uzun vadeli bir bakış atalım. Hem BTC hem de ETH, uzun vadede azalan getiri sağladı. Bitcoin’in CAGR’si 2015’te yüzde 200 iken bugün yüzde 50’nin altına düştü.Benzer şekilde, Ethereum da zamanla azalan getiriler yaşıyor gibi görünüyor.

Yükseliş trendierinde ETH daha iyi performans gösteriyor

Glassnode’un açıkladığı verilere göre, Ethereum, yükseliş trendleri sırasında genel olarak BTC’den daha iyi performans gösterdi, ancak bu farklılıklar zamanla zayıflıyor gibi görünüyor (yukarıya doğru aşağı sapmalar). Daha düşüş eğiliminde, ETH CAGR’nin genellikle BTC’den daha düşük performans gösterme eğiliminde olduğu görülebilir. Son 12 aydaki ayı piyasasındaki set düşüşler göz önüne alındığında, her iki kripto para birimi için 4 yıllık CAGR, BTC için yaklaşık yüzde100/yıldan yalnızca yüzde 36/yıl’a ve ETH için yüzde 28/yıl’a düştü.

Gözlemlenen tipik özellik, erken-orta aşamadaki boğa piyasalarında, yatırımcılar daha iyi ödüller için diğer riskli altcoin projelerine yatırım yapmaya çalıştıkça, BTC hakimiyetinin azalmasıdır. Bununla birlikte, daha erken bir aşamada, risk iştahı önemli ölçüde azalır ve para, Bitcoin gibi daha güvenli varlıklara geri döner.
Bitcoin dün 30 bin doların üzerine çıkmıştı ancak orada tutunamadı ve yeniden 30 bin dolar seviyesinin altına düştü. Bit süredir yata fiyat hareketleri sunan Bitcoin, son 24 saatte yaklaşık yüzde 0,94’lük bir artış gördü ve fiyatı 29.342 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor. Lider altcoin Ethereum ise son 24 saatte yaklaşık yüzde 0,1 düşüş yaşayarak 1.986 dolar seviyelerinde konsolide olmaya devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!