Ünlü Kripto Para Yatırımcısı Uyardı: Başımız Büyük Belada!

2022 yılının kripto para piyasası adına, Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş, enflasyonun yükselmeye devam etmesi, ardından faiz artışları, bir enerji krizi ve büyük olasılıkla ABD’de baş gösteren bir gıda krizinin takip ettiği makroekonomik faktörlerle birlikte en çok çöküşün yaşandığı yıl olarak tarihe geçeceği belirtiliyor.

Kripto para piyasaları ve genel piyasaları neler bekliyor?

Milyarder yatırımcı Stanley Druckenmiller, 28 Eylül Çarşamba günü CNBC’nin New York City’deki Delivering Alpha Investor Summit’te konuk konuşmacı olarak bulundu. Druckenmiller, mevcut dönem ile ilgili endişelerini dile getirdi ve sıkıntılı bir geleceğin bizleri beklediğini dile getirdi. Druckenmiller’in ana tezi, ‘2023’te sert iniş’, ancak daha da sıkıntılı bir geleceğin etrafta dolandığını söylüyor. Milyarder yatırımcı konuşmasında şu konulara yer veriyor:

Başımız büyük belada! Kolejlerde söylediğim her şey metrikler açısından daha kötü, bir şey dışında ve yanlış hesapladığım şey sıfır oran hesaplamadığımdı; yüzde 4 oran kullandım. Trump ve Clinton’un 2016 yılı üzerinde anlaştığı tek şey, sosyal güvenliği ve hakları kesmemek. Tersine bakarsanız, az önce bahsettiğim ve yüzde 3.8’lik oranlar olan bir CBO tahmini kullanıyorsunuz. Açıkçası konuştuğumuz her şey düşünüldüğünde oldukça iyimser olduğunu düşünüyorum. 2027 yılına kadar sadece borcun faiz gideri tüm sağlık harcamalarını tüketiyor.

Milyarder yatırımcı gelecek nesiller adına tablonun korkunç olduğunu belirtiyor

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Druckenmiller, ABD’nin on yıllar boyunca biriktirdiği borcun, gelecek nesil Amerikan vatandaşlarına hizmet etme kabiliyetini tüketecek kadar yüksek olduğu kasvetli ve olumsuz bir tablonun olduğunu belirtiyor. Konuşmasına şu ifadelerle devam ediyor:

2047 yılına kadar, tüm isteğe bağlı harcamaları tüketiyoruz. Şimdi mali hakimiyete geçiyoruz. Bu arada, 2049 yılına kadar da tüm sosyal güvenliği tüketiyor. Artık borcun faiz giderinin o kadar yüksek olduğu bir noktaya geliyoruz ki, gelecek nesillere hizmet etme yeteneğimizi tüketecek ve şu anki durumdan bile aslında net olarak emin değilim.

Milyarder yatırımcı, bugünün sıkıntılarının gelecek nesillerle ilgili olarak pozitif ve olumlu olarak güzelliklerin beklediğini düşünenlere kıyasla kasvetli bir dönem bırakıldığını belirtiyor. Geçmişte, bu tür kıyamet habercilerinin çoğu kez artan üretkenlik ve yeni servet yaratma yoluyla yanlış olduğu kanıtlandı. Bunlarla birlikte “Yeşil devrimin” şimdiki ve gelecek nesillerin yeni yüksek ücretli işler yaratmasına yardımcı olup olmayacağı ve yeni teknolojilerin tarihin tekrarlanmasına yardımcı olup olmayacağı konusunda ise izlenip görüleceğini söylüyor. Druckenmiller’e göre, şuanda tüm ekonomik konularla ilgili olarak ekstra dikkatli olunması gerekiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!