Sıcak Gelişme: Bu Kripto Para Platformunda Likidite Sıkıntısı!

Borsalar ve token projeleri için likidite sağlayan algoritmik bir ticaret ve piyasa oluşturma firması olan Auros Global, 2.400 Wrapped Ether (wETH) merkeziyetsiz finans (DeFi) kredisinin anapara geri ödemesini gerçekleştiremedi. Kripto para firması, FTX çöküşünün etkilerinden kurtulamamış gibi görünüyor.

Bir kripto para platformu daha çöküyor mu?

Maple Finance’teki likidite havuzlarını yöneten kurumsal kredi firması M11 Credit, 30 Kasım tarihinde Twitter üzerinden takipçilerine yaptığı açıklamada, Auros’un yaklaşık 3 milyon dolar değerindeki 2.400 wETH kredisinin anapara ödemesini yapamadığını söyledi. Özellikle geçen ay yaşanan olaylardan sonra borçlularıyla her zaman yakın iletişim halinde olduğunu belirten M11 Credit,  Auros’un “FTX iflasının bir sonucu olarak kısa vadeli bir likidite sorunu” yaşadığını öne sürdü.

Algoritmik bir ticaret ve piyasa yapıcı firma olan Auros, M11 Credit’in açıklamalarına karşı henüz cevap vermemiş olsa da, paylaşım, Maple Finance tarafından retweetlendi. Paylaşılan tweet serisinde şu sözlere yer verildi:

Bugün akıllı sözleşmeler uyarınca 5 günlük bir ödemesiz dönemi tetikleyen 2400 wETH’lik bir kredinin anapara ödemesini kaçıran Auros ile ilgili bir güncelleme sağlamak istiyoruz.

Auros, FTX iflasının bir sonucu olarak kısa vadeli bir likidite sorunu yaşıyor. Bu, kredinin temerrüde düştüğü anlamına gelmez. Hızlı ve sorumlu bir şekilde hareket eden Auros ile çalışıyoruz.

M11 Kredi, özellikle geçen ay yaşanan olaylarda, borçlularla her zaman yakın temas halindedir. Auros açık ve profesyonel bir şekilde iletişim kurdu ve durumlarını sürekli olarak değerlendiriyor ve yapıcı bir anlaşmaya varmak için ekipleriyle işbirliği yapıyoruz.

En büyük önceliğimiz, borç verenlerimiz için riski sınırlamaktır. Havuzlarımızdan aldıkları tüm açık kredilerle ilgili olarak Auros ekibi ile bağlantımızı sürdüreceğiz.

Mümkün olduğunda şeffaf güncellemeler sağlama taahhüdümüzü sürdürüyoruz ve kredi verenlere daha fazla bilgi sağlayan ortak bir bildiri sağlamak için Auros ile çalışıyoruz.

Kripto firması henüz temerrüde düşmedi

M11 Kredi, ödemenin yapılmamasının kredinin temerrüde düştüğü anlamına gelmediğini de vurguladı. Bunun yerine, kaçırılan ödeme, “akıllı sözleşmelere göre 5 günlük bir ödemesiz süreyi” tetikledi. Bu, Auros’un temerrüde düştüğü ilan edilmeden önce, ödemeyi yapmak için 5 Aralık’a kadar süresi olduğu anlamına gelir. Maple Finance Youtube videosuna göre, bir temerrüt meydana gelirse, borç alanın teminatının tasfiye edilmesine ve/veya borç verenlerin açıklarını kapatmak için platformda maple token ve USDC’nin kullanılmasına neden olabilir. İcra davası New York mahkemeleri aracılığıyla da takip edilebilir. M11 şirketi, “borç verenlere daha fazla bilgi sağlayan ortak bir açıklama sağlamak için Auros ile çalıştığını” iddia ediyor.

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, kripto borsası FTX, 11 Kasım’da bir likidite krizi yaşadıktan ve para çekme işlemlerini yerine getiremedikten sonra İflas başvurusunda bulunacağını duyurmuştu. Ortaya çıkan bulaşma çok sayıda başka firmaya da sıçradı. BlockFi, 28 Kasım’da iflas ilan etti. Galois Capital ve New Huo Technology, FTX’in çöküşü nedeniyle milyonlarca dolar kaybetti ve Nestcoin, başarısız borsaya maruz kaldığı için işçi çıkarmak zorunda kaldı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!