En Agresif Bitcoin (BTC) Madenci Satışı Başladı!

Son zamanlarda lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) fiyatındaki düşüş, birçok madenciyi derinden etkiliyor. Kripto para piyasalarında yaşanan düşüşlerle beraber piyasadaki kasvetli hava artarken, madenciler masraflarını karşılayabilmek için ellerindeki BTC’leri satmaya yöneliyor! İşte detaylar…

Bitcoin madencileri satış baskısını yüzde 400 artırdı!

Geçtiğimiz haftalardan bu yana yaşanan düşüşler karşısında Bitcoin madencileri, ellerindeki BTC’leri çıkarmaya başladılar. Uzmanlara göre bu satış, en agresif BTC madenci satışlarından biri olabilir. Son üç haftada, Bitcoin (BTC) madencileri satış baskılarını yüzde 400 artırdı. Bu gösterge, yaklaşık 7 yıl önce 2015 döngüsünün en altından bu yana görülmemiş yeni zirvelere ulaştı. Bitcoin ve dijital varlık fonu olan Capriole Investments’ın kurucusu Charles Edwards, BTC madenciliği kardeşliğinin yaşadığı sıkıntıyı Twitter’da paylaştı. Edwards, Bitcoin (BTC) fiyatını, madencilik giderlerini ve madencilerin sattığı Bitcoin (BTC) miktarını gösteren grafikler sundu. Görünüşe göre tüm piyasa zor zamanlar geçiriyor.

Edwards: “Madenciler “kibrinin” sonuçlarını ödüyor! Stratejilerini geliştirmeliler.”

Popüler isim Twitter’da yaptığı açıklamalarla dikkatleri üstüne çekti. Charles Edwards’a göre lider kripto’nun fiyatı önümüzdeki haftalarda düzelmezse, birçok Bitcoin madencisi büyük kayıplar nedeniyle faaliyetlerini durdurmak zorunda kalabilir. Ünlü isim, madencilik ve hodl’un Bitcoin madencileri için sürdürülebilir bir strateji olmadığını savunuyor. Edward, mevcut durumdan madencilerin “asla satmama” tavrını sorumlu tutuyor.

“Madenciler, sadece 6 ay önce yaygın olan “asla satmama” kibirinin sonuçlarını ödüyor. Bu piyasada Bitcoin pozisyonunuzu sürekli yönetmeniz gerekiyor” diye ekliyor.

Ayrıca bu zorlu dönem, BTC madenciliğinin artık “pasif gelir” olarak kabul edilemeyeceğini gösteriyor. Madenciler iflas etmekten kaçınmak için stratejilerini yeniden değerlendirmeli.

Charles Edwards, bu ayın başlarında, Bitcoin’in (BTC) Enerji Değer Modeli’ne göre ciddi şekilde aşırı satıldığını bildirmişti.

Bir rapora göre, Avustralyalı bir maden şirketi olan Iris Energy, yetersiz nakit akışı nedeniyle kredisini temerrüde düşürdüğü için donanımın fişini çekmek zorunda kaldı. Bu da sektörü önümüzdeki haftalarda sarabilecek sıkıntıyı daha da belirgin hale getiriyor. Uzun bir süredir yaşanan düşüşler birçok yatırımcıyı hayal kırıklığına uğratmışken, yatırımcılar bir düşüşü daha kaldıramayabilir.  Bununla beraber daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere lider kripto para birimi uzun süredir düşüş yaşıyor. Son bir haftalık süreç içerisinde BTC, yüzde 3 değer kaybı yaşadı ve anlık olarak 16.173 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!