Piyasa Karıştı: Bu Büyük Altcoin Kullanımdan Kalkıyor!

FTX’in kripto dünyasına etkileri devam ediyor! İflas eden şirket tarafından finanse edilen bu altcoin kullanımdan kalkacak. İşte detaylar…

Bu altcoin rafa kaldırılıyor

Öncü kripto para borsalarından olan FTX’in sarsıcı çöküşünün ardından, FTX tarafından finanse edilen merkeziyetsiz altcoin Serum (SRM) kullanımdan kalkıyor. Geçtiğimiz gün Serum şirketi, 215.000 Twitter takipçisine projenin “feshedildiğini” bildirirdi. FTX’in iflasının etkileri devam ederken, son günlerde çok konuşulan Serum altcoininin piyasadan kaldırılacağı duyuruldu. Anlaşmanın feshedildiğini bildiren şirket, kullanıcılarını aynı blockcahin üzerindeki başka bir çatala yönlendirdi.

https://twitter.com/ProjectSerum/status/1597463152504950784?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1597463155340632064%7Ctwgr%5Eddbab67319c3e96dec51c6a04d3817d7a673ffc5%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fcoingape.com%2Fftx-serum-defunct-srm-community-plans-forking%2F

Serum’un hacmi ve likiditesi sıfıra yakın seviyelere düştüğünden, şirket bu altcoini piyasadan kaldırmayı seçti. Fakat bu haberi verirken OpenBook adlı çatalına atıfta bulundu. Aynı topluluk tarafından yönetilen OpenBook, şu anda Solana blok zincirinde ve bir günlük hacmi 1 milyon doları aşıyor. Serum’a kıyasla çok daha fazla gelecek vadeden OpenBook hakkında şirket şu sözleri söyledi:

“OpenBook’un varlığıyla birlikte Serum’un hacmi ve likiditesi neredeyse sıfıra düştü. Kullanıcılar, eski Serum kodundaki güvenlik risklerini sebebiyle de OpenBook gibi alternatif bir çatal kullanmaya yönelebilirler.”

FTX destekli kripto varlıkları düşüşte!

Şirketin aldığı bu ani kararın gerekçeleri ise çok tartışıldı. Kullanıcılar ise şirketin aldığı bu kararın nedeninin FTX’in uğradığı hack saldırısı olduğu görüşünde. Kriptoarena.com olarak da belirttiğimiz gibi, FTX borsası bu ayın başlarında ciddi bir hack saldırısına uğradı. Borsa, bu saldırı sebebiyle 500 milyon dolardan fazla maddi kayıp yaşadı. Olayın ardından ise borsanın merkeziyetsiz altcoini olan Serum’un güvenliğinin tehlikede olabileceği konuşuldu. Saldırının ardından Serum’un kodu olması gerektiği kadar kısa sürede güncellenmedi, bu da haliyle altcoinde ciddi bir düşüş yaşanmasına sebebiyet verdi.

Firma, SRM’u kaldırma kararına ek olarak, çok tartışılan altcoinin geleceğine de değindi. FTX ve kardeş şirketi Alamada Research destekli olan bu altcoinin geleceğinin belirsiz olduğu vurgulandı. SRM’nin rafa kaldırılma haberinin ardından yatırımcılar da cüzdanlarında bulunan varlıkları hızlı bir şekilde satmaya başladı. Bu sebeple piyasadan silinmeden önce altcoin ciddi bir düşüş yaşadı. Son 24 saat içerisinde %2,46 oranında değer kaybeden altcoin, şu anda 0.229 dolardan işlem görüyor. Serum’un daha da değer kaybetmesi beklenirken, firmanın önerdiği alternatif çatal olan OpenBook ise kullanıcıların ilgisini çekmiş durumda.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!