Büyük Satışlara Rağmen MicroStrategy BTC’nin Yükseleceğini Düşünüyor! Neden?

Son günlerde ortaya çıkan güncel verilere göre MicroStrategy, hisse fiyatları düşüş yaşıyor. MicroStrategy CEO’su Michael Saylor ise kripto para piyasalarında yaşanan düşüşe rağmen BTC hakkında halen pozitif düşünüyor ve toplu Bitcoin satışlarından endişe duymadığını ekliyor. İşte detaylar…

Michael Saylor, Bitcoin’de yaşanan çöküş esnasında 3,5 milyar dolar kaybetti!

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre, son Bitcoin fiyat çöküşü MicroStrategy CEO’su Michael Saylor için 3.5 milyar dolar zarara yol açtı. Şubat 2021’de MicroStrategy hisseleri ve opsiyonları 3 milyar dolarla zirve yaptı fakat fiyatlar o zamandan beri yüzde 86 düşüşle 355 milyon dolar seviyelerine kadar düşüş yaşadı. Daha önce kriptoarena.com olarak da belirttiğimiz üzere ünlü CEO Michael Saylor’un liderliğinde MicroStrategy, 31 Mart 2022 tarihinde kripto para birimlerine 4 milyar dolar harcadı. Bu strateji, teknoloji hisseleri ve Bitcoin’in rekor seviyelere ulaştığı pandemi sırasında kripto rallisinde etkili olduğunu kanıtladı. Anlık olarak ise MicroStrategy tarihi bir satıştan etkilenmiş bulunuyor ve Nasdaq 100’den daha keskin bir düşüşe tanık oldu.

MicroStrategy’nin Bitcoin varlıklarındaki toplam değer düşüklüğü ücretleri, son çeyreğin sonunda yaklaşık 1 milyar dolara ulaştı. Firmanın 2022’de daha fazla Bitcoin satın alma kredisi, uzmanların MicroStrategy’nin ödünç aldığı 205 milyon dolarlık bir marj çağrısı ile karşı karşıya kalabileceğine inandığı için inceleme altına alındı. Öte yandan Saylor, yatırımcıların endişelerini yatıştırdı ve firmanın daha fazla teminata sahip olduğunu ve bir marj çağrısından kaçınarak gerektiğinde konuşlandırabileceğini doğruladı.

“Bazı analistler BTC fiyatında daha fazla düşüş öngörüyor”

Ayrıca yakın tarihli bir e-postada Saylor, BTC fiyatının hala MicroStrategy’nin Ağustos 2020’deki ilk alımından yüzde 72 daha yüksek olduğuna dikkat çekti. Uzmanlar, firmanın Bitcoin alımlarının çoğunun daha sonra çok daha yüksek fiyatlarla gerçekleştiğine ve kötü zamanlama için hiçbir neden açıklamadıklarına dikkat çekiyor. Konu hakkında Taylor, Warren Buffett ve John Bogle dahil tüm iyi yatırımcıların kısa vadeli piyasa dalgalanmaları konusunda endişelenmemeleri gerektiğini de şu şekilde açıklıyor:

“Dört yıldan daha kısa herhangi bir zaman dilimi, büyük bir hayal kırıklığı ve belirsizlikle sonuçlanabilir”.

InsideBitcoin analistleri ise BTC/USD’nin muhtemelen kanalın üst sınırının üzerine çıkacağını ve daha yüksek direncin 23.000 dolarda bulunduğunu belirtti. Analistler bununla birlikte, RSI’ın yana doğru hareket ettiğini belirtiyor ve BTC fiyatındaki yükseliş trendini sürdürmek için 20 bin dolar seviyesinin üzerindeki desteğin sürdürülmesi gerekiyor. Analistler, BTC fiyatının 18 bin dolar seviyesine düşmesini ve kanalın alt sınırına düşmesini öngörüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!