BTC, ETH ve XRP Ralliye Hazır! Hangisi Daha Çok Kazandıracak?

BTC fiyatı, bir sonraki güçlü harekete hazırlık olarak dalgalanmaya devam ettiği görülürken, ETH fiyatı 200 Haftalık Hareketli Ortalamayı geçtiği belirtiliyor. Dalgalanmaların, fiyat seviyesinin temel direnç seviyelerinde yarattığı öngörülemez durumlardan dolayı yatırımcıları hazırlıksız yakaladığı bildiriliyor.

BTC fiyatındaki dalgalanmalar ne kadar daha devam edecek?

Bitcoin(BTC) bir süredir yatay şekilde hareket etmeye devam ederken, fiyat seviyeleri yükselmeye başlayan Ethereum(ETH) ve Ripple(XRP)’ın gerisinde kalıyor. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Analistler bu senaryoda dikkatli olunması gerektiğini söylüyorlar. Peki Bitcoin, mevcut 21.200 dolar seviyesindeki fiyatla 200 haftalık hareketli ortalamanın altında konsolide olacak ve bu süreçte küçükte olsa bir kripto ticaret sezonu sağlayacak mı?

Bitcoin’in Cuma günkü 21.200 dolar seviyesinden yukarıda yer alan 31 bin dolardaki direnç seviyesinin üzerine çıkarak düşüş trendini geçersiz kılması gerektiği belirtiliyor. 19.728 dolar seviyesinin altında yaşanacak bir kırılma, BTC fiyatının 16.800 dolar seviyesine kadar gerilemesinde katalizör olabilir. Analistler hafta sonu boyunca yeni bir düşük seviye oluşmadığı sürece, fiyatlardaki gerilemenin düşüş trendinin geçersizliği sonrasında 31 bin dolar seviyesine kadar çıkabileceği ve orada kalacağı belirtiliyor. Eğer 31 bin dolar kırılırsa, boğalar bir geri çekilme üzerine piyasaya girebilir ve kısa vadede 37.500 dolar seviyesini hedefleyebilecekleri gibi, bu durumda mevcut BTC fiyatından yüzde 77 artışla sonuçlanabilir.

Bitcoin ve ETH bağımsızlaşıyor mu?

Ethereum fiyatındaki hareketliliğin, BTC fiyatında meydana gelen hareketlerden bağımsızlaşmaya başladığı görülüyor. 24 Haziran Cuma günü, ETH fiyatı 200 Haftalık Hareketli Ortalamayı aştı. 2 saatlik grafikte yer alan yeşil mum, ETH fiyatını 1.200 dolar seviyelerinde destek görmeye devam ediyor. Piyasa koşullarında durumun gerçekliğine bakıldığında ise analistler, Ethereum fiyatını kısa vadede 1.420 dolar ve muhtemelen 1.535 dolar fiyat seviyesi ile mücadele etmekte sorun yaşamaması gerektiği söylüyorlar.

 

Yükseliş tezinin geçersiz olması sonucunda, 18 Haziran’ın en düşük seviyesi 881.50 dolar seviyesine kadar gerileme yaşadı. Analistler, yatırımcıların BTC’in henüz kaybedilen bir ticaret kurulumu potansiyelini katlayan 200 haftalık hareketli ortalamayı geçmediğine dikkat ederek planlama yapmaları gerektiğini belirtiyor. 881 dolar seviyesinin altına inmesi durumunda ise, ETH fiyatının 750 dolara kadar düşebileceği ve bu da mevcut ETH fiyat seviyesinden yüzde 37’lik bir gerilemeye neden olabileceği söyleniyor.

Kripto para piyasalarındaki yarışı XRP yönetiyor

Ripple’ın yerel altcoini XRP fiyatının, 7 gün içerisinde yüzde 16’dan fazla artış yaşamasının boğaları şaşırttığı belirtildi. Yaşanan yükselişin ise, Ripple’ın blockchain çözümlerinin bir sonraki aşamasını ortaya çıkarmak için 100 yeni çalışanı işe alma planlarını duyurmasından sadece iki gün sonra geldiği açıklandı. XRP fiyatındaki hareketlilik ise, şu anda 11 Mayıs satışlarına kadar uzanan bir önceki destek seviyesi olan 0.365 dolar seviyelerinde işlem görmeye devam ediyor. Ancak analistler, boğa koşusu gerçekse, altcoin’in 40 sentlik fiyat seviyelerine geri dönmesi bekleniyor.

 

Bununla birlikte, mevcut rallinin bir zikzak düzeltmesi olabilmesi durumunda, senaryonun yeni düşük seviyelere keskin bir düşüşle gelebileceği belirtiliyor. Gerçekleşebilecek bir düşüşü geçersiz kılma noktasının, 0.4650 dolarda dördüncü dalganın zirvesi olduğu söyleniyor. 0,465 fiyat seviyesinin geçilmesi sonucunda ise, 1,20 dolar ve daha yüksek olan uzun vadeli fiyat seviyelerinin, mevcut Ripple fiyatından yüzde 237’lik bir artış yaşayabileceği belirtiliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!