Kripto Para Analistlerinden Dev Uyarı: Haftaya Yeni Dalga!

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, 2022 yılı kripto para ekosistemi için oldukça zor bir yıl oldu. Ekosistemdeki bazı büyük kripto firmaları iflas ederken, iflasın eşiğinde olan firmaların sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Analistler, lider kripto para birim Bitcoin (BTC)’in yeni yılda daha kötü performans sergileyeceğini düşünüyor. Ancak yine de  BTC fiyat hareketinin TSLA’dan daha iyi olacağı görüşündeler. İşte ayrıntılar…

Kripto para analistleri tahminlerini paylaştı

Günlerce süren neredeyse hiç yukarı veya aşağı hareketten sonra, Bitcoin nihayet geleneksel piyasalar açıldığında bir hareketlilik gördü. Ne yazık ki boğalar için volatilite aşağı yönlüydü ve BTC 20 Aralık’tan bu yana en düşük seviyelerini görmüş oldu. Hisse senedi piyasalarında, ABD endeksleri zayıf bir ilk günün ardından iyileşti. Ancak yine de BTC yorumcuları üzerinde çok fazla bir izlenim bırakmayı başaramadı, Analistlerin çoğu, acımasız ve kısa vadeli fiyat tahminlerini paylaştı. Ayı piyasasının henüz bitmediğini vurgulayan kripto para analisti Toni Ghinea bir Twitter güncellemesinde şunları söyledi:

ETH, MATIC, ADA ve BTC için yakın dönem tahminlerim.

Bunu yeterince vurgulayamıyorum.

Satışlar önümüzdeki haftalarda hızlanacak. Bu ayı piyasası henüz bitmedi.

 

Kripto analitik hesabı Illiquid Markets de takipçileriyle görüşlerini paylaştı. Illiquid Markets, yatırımcıların 2023’te daha düşük fiyatlara hazırlıklı olmalarını ve fiyatların çoğu kişinin beklediğinden daha düşük olacağını söyledi.

https://twitter.com/illiquidmarkets/status/1608086693982208000

Bitcoin düşecek ama…

Bu arada, 16.700 dolardan BTC / USD, yıllık kapanışa üç gün kala, bugüne kadar yaklaşık yüzde 60 düşüşle işlem gördü. Bu, 113 dolarda yıllık yüzde 72 veya daha fazla kayıpları tescilleme yolunda olan Tesla hisseleriyle belirgin bir şekilde karşılaştırılabilirdi. Bloomberg Intelligence’ın kıdemli makro stratejisti Mike McGlone’a göre, varlıkların performansında Bitcoin’in zirveye çıkma olasılığını değerlendirmek için yeterli kanıt vardı. 19 Aralık’ta Twitter’da MCGlone, yayınladığı araştırmada şunları söyledi:

Azalan Bitcoin arzının neredeyse kesinliği ile Tesla hisselerinin artan miktarı, ekonomi kuralları geçerliyse, kripto tarafından olağanüstü performans gösteriyor.

25 Aralık’ta firmadaki ticaret faaliyetlerini inceleyen analist Christopher Bloomstran, hem Tesla’nın BTC hissesini hem de hissedarlarını bu yıl zorluklar yaşayacağını söyledi. Bununla birlikte, lider kripto para birimi Bitcoin’in fiyat hareketlerini incelediğimizde, son bir yılda yaklaşık yüzde 65.2’lik bir düşüş yaşadığı görülüyor. Son bir ayda ise BTC fiyatı 2.4 değer kazandı. Son 24 saatte yaklaşık 0,3 düşen Bitcoin fiyatı şuan  16.599,93 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor…

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!