SHIB ve Ripple: 2023’te Yatırımcıları Neler Bekliyor!

Önde gelen kripto para uzmanları, piyasanın popüler altcoin projeleri olan SHIB ve XRP için kritik yorumlarda bulundu ve 2023 yılı tahminlerini aktardılar! İşte detaylar..

2023 Yılında XRP yatırımcılarını neler bekliyor?

Kripto para topluluğu hala Ripple – Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu (SEC) davasının sonucunu beklerken, yatırımcılar 2023’e giden XRP’nin fiyatını yakından takip ediyor. 1 haftalık göstergelerde XRP için kısa vadeli teknik analiz (TA), özet gösterge 13’te bir “satış” duyarlılığına işaret ederken, hareketli ortalamalar (MA) da 13’te “güçlü bir satış” önerdiğinden düşüş eğilimi gösteriyor.

Öte yandan TradingView’den 28 Aralık’ta elde edilen verilere göre, osilatörler üçte “al”ı işaret ediyor. Daha önce kriptoarena.com olarak fiyatını bildirdiğimiz XRP, son yedi gün içinde yüzde 4,21 artmasına rağmen son 24 saatte yüzde 3,18 düşüşle 0,3588 dolardan el değiştiriyor ve toplam piyasa değeri 18 milyar dolar seviyelerinde bulunuyor.

Bir diğer yandan 27 Aralık tarihinde kripto analisti Ali Martinez, XRP’nin TD (Tom Demark) Sequential’a dayalı grafiğinde “bir satış sinyali” gösterebileceği konusunda uyardı. Teknik analizinde, yatırımcıların XRP için olası bir düzeltmenin göstergesi olan düşüş eğilimini de beklemeleri gerektiğini belirtti. Analist, “TD Sequential, XRP dört saatlik grafikte bir satış sinyali sunarken, RSI’ye karşı düşüş eğilimi gösteriyor.” sözlerinde bulundu.

XRP için al-sat seviyeleri!

Özellikle, göreli güç endeksi (RSI), Bollinger Bantları (BB), hareketli ortalamalar (MA), hareketli ortalama yakınsama sapma (MACD) gibi çeşitli teknik analiz (TA) göstergelerini kullanan PricePredictions’daki makine öğrenimi algoritması ve diğerleri, XRP’nin 1 Ocak 2023’te muhtemelen 0,33 dolardan işlem göreceğini tahmin ediyor

Diğer yerlerde, kripto para birimleri için veri bilimi ve makine kendi kendine öğrenme teknolojisini kullanan Coin Fiyat Tahmini, 2023’ün ilk yarısında XRP fiyatının 0,52 dolara çıkacağını tahmin ediyor; ve ikinci yarıda, fiyat 0,01 dolar değer kaybedecek ve yılı mevcut fiyatın + yüzde 43’ü olan 0,51 dolardan kapatacaktır.

Son olarak, 2022 genelindeki fiyat düşüşüne rağmen, 21 Aralık itibariyle, 1 ila 10 milyon token tutan XRP balina ve köpekbalığı adresleri, 2022’nin son ayında 1.617’ye yükseldi. XRP tokenlerinin yüksek payı yüzde 7,23’te tutuldu, bu da büyük ölçekli yatırımcıların hala tokenle ilgilenmeye devam ettiği anlamına geliyor.

SHIB için kritik seviyeler belli oldu!

Shiba Inu’daki (SHIB) yatırımcılar, son aylarda diğer birçok kripto para birimiyle birlikte zor bir dönemden geçen köpek memecoin için 2023’ün neler getireceğini değerlendiriyor. Bununla birlikte, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Shiba Inu’yu 2022’de en çok izlenen ilk üç kripto para biriminden biri olarak adlandırdı. En çok izlenen kripto para birimleri ise Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Shiba Inu (SHIB).

Ek olarak, 2022’de SHIB, sahip sayısında, yakma oranında, balina işlemlerinde ve toplam işlem hacminde bir artış gördü ve bu da yatırımcıları 2023’te aynı şey için daha fazlasını umut etmeye bıraktı.

Bir diğer yandan teknik analize bakıldığında ise TradingView’de 7 günlük göstergelerde izlenen duygu esas olarak düşüş tarafında, özeti 9’da bir ‘satış’ gösteriyor, osilatörler 3’te ‘al’ alanında duruyor ve hareketli ortalamalar ‘güçlü satışı’ işaret ediyor ve 9 seviyesinde bulunuyor. Hareketli ortalama (MA), hareketli ortalama yakınsama farklılığı (MACD), göreli güç endeksi (RSI) ve Bollinger Bantları (BB) gibi teknik göstergeleri dikkate alan kripto izleme platformu PricePredictions’daki makine öğrenimi algoritmaları, SHIB için 1 Ocak 2023’te 0,000008071 dolar seviyesine işaret ediyor. Anlık olarak SHIB, 0,00000798 dolardan işlem görüyor.

Dogecoin (DOGE) 2021’de tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 0,76 dolara ulaştı ve o sırada 100 milyar dolara yakın bir piyasa değerine sahipti. En iyimser senaryoda bile, aynı piyasa değerine ulaşması için Shiba Inu’nun fiyatının yaklaşık 90 kat artması gerekecek.

Uzmanlara göre şu anda dolaşımda olan toplam 549.063.278.876.302 SHIB arzı dikkate alındığında, SHIB fiyatının istenen 1 dolara ulaşması için piyasa değerinin birdenbire 549.06 trilyon dolara çıkması gerekir. Bu, tüm dünya piyasasının (81.359 trilyon dolar) yaklaşık yedi katıdır ve gerçekleşmesi pek olası görünmüyor. Ancak, token arzını büyük ölçüde azaltmak, 1 dolara ulaşmanın tek yoludur. Şu an itibariyle, sık sık yanma nedeniyle arz azalıyor, ancak 11 Aralık’ta yakma oranındaki yüzde 2.350’lik artış (son zamanların en büyüklerinden biri) ve balina işlemlerindeki artış, SHIB’in fiyatını çok az değiştirdi. Birçok uzmana göre NFT piyasasına odaklanan proje, yakın zamanda yükselişe geçebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!