Büyük Bitcoin Borsasına Dava Açıldı! İşte Ayrıntılar

FTX krizinden sonra bir Bitcoin borsasında daha skandal! Öncü borsalardan birine faiz getiren kripto ürünlerinin satışı nedeniyle yatırımcılar tarafından dava açıldı.

Bu Bitcoin borsası ipin ucunda!

Geçtiğimiz aylarda öncü kripto para borsalarından olan FTX’in iflası çok ses getirmişti. Kripto dünyasını alt üst eden bu gelişmeden diğer borsalar da bir hayli etkilenmişti. Birçok Bitcoin borsasının adı likidite krizleriyle anılırken, şimdi tehlike çanları Gemini için çalıyor. Geçtiğimiz Salı günü, ikiz kardeşler Tyler ve Cameron Winklevoss’un kurucu ortakları olduğu Gemini borsasına yatırımcılar tarafından dava açıldı. Açılan davanın nedeni ise Gemini’nin faizli kripto ürünlerinin satışını yapıyor olması.

 

 

Gemini kullanıcıları Brendan Picha ve Max J. Hastings, Salı günü New York ABD Güney Bölge Mahkemesine başvurdu. İkili kendileri ve benzer durumda olan diğer yatırımcılar adına toplu dava açtı. Davacılar, Gemini borsasının jüri tarafından yargılanmasını ve içeride neler döndüğünün gözlemlenmesini talep etti.  Picha ve Hastings, müşterilere kripto varlıklarını ödünç verme karşılığında %7,4’e varan faiz bindiren Gemini’nin, ABD menkul kıymetler yasasına göre bu varlıkları menkul kıymet olarak kaydetmediğini iddia ediyor.

Kripto para borsalarında likidite krizleri devam ediyor

Kriptoarena.com olarak da belirttiğimiz üzere, FTX’in iflasının ardından Gemini’nin çatı şirketi olan Genesis Trading’in adı da lekelenmişti. Kripto para kullanıcıları FTX’in çöküşünün Genesis’i de ciddi anlamda etkilediğini iddia ederken, şirkette likidite krizi yaşandığı söylentisi hızla yayılmıştı. Bunun üzerine gözler, Genesis’e bağlı olarak hizmet veren Bitcoin borsası Gemini’ye yöneltildi. Yaşanan krizin ardından Gemini 16 Kasım civarında programı aniden durdurmuştu. Genesis’in aynı zamanda CoinDesk’in ana şirketi olan Digital Currency Group’a ait olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Açılan davanın yanı sıra, Genesis’in, Gemini Earn yatırımcılarından ödünç aldığı kripto varlıklarını iade edemediği söylentisi de hala gündemde. Ciddi bir krizle karşı karşıya olan Gemini, likidite krizleri ve ödünç aldığı kripto varlıklarının riskli iadesiyle boğuşuyor. Bilindiği üzere, bu yılın başlarında FTX ve Terra ekosistemi gibi yüksek profilli işletmelerin bazıları çöküş yaşadı. Bu çöküşün ardından mali sıkıntı yaşayan kripto borsaları, şimdilerde kayıplarını telafi etmeye çalışan yatırımcılardan gelen davalarla boğuşuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!