Korku Devam Ediyor: Bu Altcoin 7 Milyar Dolar Kaybetti!

Altcoin projesi Terra(LUNA) ekosistemine bağlı stabilcoin UST’nde yaşanan ciddi düşüşlerin ardından, diğer stabilcoin’ler ve daha geniş kripto para ekosistemine karşı bir güven kaybı yaşandığı belirtiliyor. Ancak Tether, kendini korumaya almak adına girişimlerde bulunduğunu söylüyor.

Altcoin projelerinin güveni sarstığı belirtiliyor

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir blog yazısında Tether, teminatlandırılmış bir stabilcoin olarak, dolar sabitini korumak için algoritmaya dayanan UST ile “ortak hiçbir yanı olmadığı” belirtiliyor. Teminatlı, USDT, dolar ve nakit eşdeğerleri durumunda ki kripto para ekosistemi tarafından desteklenen token anlamına gelmektedir. Yayınlanan blog yazısında ki paylaşım şu şekilde:

“UST, bir stabilcoin olarak düşünülse de, Tether USDT gibi teminatlı stabilcoin’lerle hiçbir ortak yanı bulunmamaktadır. UST algoritmik bir stabilcoin’dir.”

Etkileri daha uzun yıllar hissedilecek ve konuşulacak olan Terra(LUNA)’nın düşüşünün ardından ise yatırımcıların milyonlarca zararı olduğu belirtiliyor. Ancak Tether, piyasa güvenini yeniden sağlayabilecek mi ? Bu soru belirsizliğini korumaya devam ediyor. Ayrıca blog gönderisinde, kripto para birimlerinde yaşanan ciddi dalgalanma ve düşüşlerin, Tether’in “dolar bazlı likiditenin birincil biçimi” olmaya devam edeceği belirtiyor. Teminat bazlı bir stabilcoin olarak USDT sahiplerinin token’larını 1:1 dolar ile kullanabileceklerini ekliyor. Ve kuruluşundan bu yana şirket, itfa yükümlülüklerini her zaman yerine getirebilmiştir. Blog yazısında ayrıca şu belirtiliyor:

“2015’ten beri Tether, USDT token başına 1 dolar değerinde USDT için bir geri ödeme talebini işleme koymadı.”

Bitfinex CTO’su Tether’in asla sabitlenmemiş olduğunu belirtti

USDT döviz fiyatları zaman zaman değişebilse de, Tether token’ları nominal değerde kullanabildiği sürece de-pegging tehdidi yoktur. Gönderi, kötü bir sicile ve birden fazla başarısızlık örneğine sahip olduklarını söyleyerek, önyüklemeyi algoritmik stabilcoin’lere yerleştirdi. Ayrıca, onları doğal olarak kırılgan ve sürekli bir savunmasızlık durumunda olan bir Calgary Üniversitesi çalışmasına atıfta bulundu.

12 Mayıs, Tether’in 1 dolarlık sabit fiyatının önemli ölçüde altında saptığını gördü. O gün, USDT fiyatı 0,9409 dolar seviyesine kadar düştü ve piyasalarda UST’nin patlamasıyla sarsılan paniğe neden oldu. Bununla birlikte, akşamı gerçekleştirilen Twitter Spaces sohbetinde, Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino, teminatlı ve algoritmik stabilcoin’ler arasındaki teknik farklılıkları yineleyerek sorunu ele aldı. Ardoino, panik satışı sırasında bile Tether’in 1 dolardan geri ödemeleri karşılayacak kadar likit olduğunu da sözlerine ekledi. Bu nedenle kur farkı farklılıklarına rağmen hiçbir zaman sorun yaşanmadı. USDT, genel konuşmadan kısa bir süre sonra sabit fiyatına geri döndü. Daha fazla altcoin haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!