Bitcoin (BTC) 30 Bin Dolar Seviyelerine Çıkabilecek mi?

Bitcoin (BTC) sabah 4’te kısa bir süreliğine kazançları eşleştirmeden önce 25.000 dolara ulaştı. En son Haziran başında görülen bir rakam olan 24.882 dolardan 25.000 dolara yükseldi. Lider kripto para birimi fiyatında bir iyileşme yaşanır mı?

Lider kripto para birimi Bitcoin ralli hazırlığında mı?

Bitcoin (BTC), Haziran ayında 2011’den bu yana en büyük aylık düşüşünü kaydetti ve yüzde 37.3’ün üzerine fiyat kaybı yaşadı. Ayın sonunda 19.925 dolar değerindeydi. O zamandan beri değerinin bir kısmını geri kazanmayı başardı ve o zamandan beri ilk kez 25.000 doları test etti. BTC, önceki en yüksek seviyesinden yaklaşık yüzde 46.5 düşmesine rağmen, grafiklere hakim olmaya devam ediyor, ancak hakimiyeti birkaç ay önce yüzde 50’den fazla iken, şimdilerde ise sadece yüzde 40 civarında.

Bazı uzmanlar kriptodaki mevcut ani yükselişi, Ethereum’un Merge yükseltmesi tarafından teşvik edilen bir olay olarak adlandırıyor. Bu nedenle BTC’nin 30 bin dolar seviyelerine doğru yükselip yükselmeyeceğini kestirebilmek henüz çok zor. Kriptoarena.com olarak da bildiridğimiz gibi, son zamanlarda, çoğu kripto para birimi yükselişte ve toplam piyasa değeri, birkaç ay önce piyasaların bir dizi felaketten etkilendiği bir trilyonun altına düştükten sonra neredeyse 1,20 trilyon dolar.

Michael Saylor, Bitcoin’in altını geçeceğini söyledi

MicroStrategy’nin eski CEO’su Michael Saylor – dünyanın en çok bitcoin’ini elinde bulunduran firma- verdiği bir röportajda, altının 21. yüzyılda bu şekilde benimsenmediği takdirde para olarak değerini kaybetmeye başlayabileceğini tahmin etti. Ünlü CEO’ya göre kıymetli metal altın 19. yüzyıla mahkum kalacak. Saylor, Bitcoin’in yakın gelecekte spot tabanlı bir Bitcoin borsa yatırım fonunun başlatılabileceğini tahmin ederken, kitlesel olarak benimsenecek yatırım sınıfı bir varlık olarak ortaya çıkacağını düşünüyor. Konu ile ilgili Saylor şunları söyedi:

Oynaklık, performans için ödediğiniz bedeldir. Sıcağa dayanamıyorsanız, mutfakta olamazsınız… Yavaş kaybetmektense değişken bir şekilde kazanmayı tercih ederim.

Bitcoin’in oynaklığıyla ilgili endişeler üzerine Saylor, uzun vadeli yatırımcıların fiyat dalgalanmalarının varlığın vade yolunun bir parçası olduğunu belirterek rahatsız edilmemesi gerektiğini söyledi. Yatırımcıların kısa vadede para kazanmaları nedeniyle Bitcoin’in oynaklık konusunda eleştiri aldığını öne sürdü. Bu doğrultuda Saylor, uzun vadeli stratejinin MicroStragey’nin Bitcoin yatırım planına rehberlik ettiğini belirtti. Özellikle, Ağustos 2020’de Bitcoin’e giriştiğinden beri, şirket 200’den fazla BTC biriktirdi. Saylor, son kripto piyasası kazanımlarının Bitcoin’in dibe vurduğunu gösterdiğini öne sürdü.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!