IMF Başkanı Konuştu: Gemiyi Terk Etmeyin! Kripto Paralar Çok Değerli

IMF’nin üst düzey yetkilisine göre, insanlar dolar gibi sabit para birimleriyle desteklenen stabil coinler ile TerraUSD gibi kripto para birimleri arasında ayrım yapmalı. Kriptoarena.com olarak detayları aktarıyoruz.

Kripto dünyasını göz ardı etmeyin!

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) genel müdürü Kristalina Georgieva’ya göre, TerraUSD (UST) stablecoin ve LUNA’nın yakın zamanda çöküşünden sonra kripto para birimlerinden tamamen kaçınmak bir hata olur. Georgieva, Pazartesi günü Davos’ta Dünya Ekonomik Forumu’nun yıllık toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Bu kripto dünyasının önemini göz ardı etmemeniz için size yalvarıyorum. Hepimize daha hızlı hizmet, çok daha düşük maliyetler ve daha fazla katılım sunuyor, ancak yalnızca elmalarla armutları birbirinden ayırmamız gerekiyor.

IMF başkanına göre, yatırımcıları korumak için gerekli eğitimi sağlamak küresel düzenleyicilerin sorumluluğunda olmalı. Georgieva ayrıca itibari para ile desteklenen stabilcoin’ler ile TerraUSD gibi algoritmik stabilcoin’ler arasındaki farka da dikkat çekti ve şunları belirtti:

Ne kadar az destek varsa,  patlama riskini almaya o kadar hazırlıklı olun

UST stablecoin, Singapur merkezli Terraform Labs tarafından 2018’de oluşturuldu ve dolar karşısında belirtilen 1:1 değerini korumasına yardımcı olmak için algoritmalar kullandı. Terra ekosisteminin en büyük avantajlarından biri, bir noktada borç verenlere yıllık yaklaşık yüzde 20’lik getiri vaat eden Anchor borç verme protokolüydü. Bununla birlikte, 8 Mayıs’ta UST dolar sabitini kaybederek, Salı günü CoinMarketCap’e göre tüm zamanların en düşük seviyesi olan 0.0926 dolara ulaşmadan önce 0.15 doların altına düştüğünden proje için işler kötüye gitti. UST çöküşünün ortasında, eskiden piyasa değerine göre en iyi 10 kripto para arasında yer alan LUNA, yüzde 100 düşerken, daha geniş kripto piyasası büyük bir çöküşe girdi.

Georgieva, “Stablecoinlere baktığımızda, büyük karışıklığın olduğu alandır.” dedi. Bir stablecoin’in yalnızca gerçek varlıklarla 1:1 oranında desteklendiğinde istikrarlı olduğunu ekledi. Georgiva’ya göre, varlıklarla desteklenmediğinde, ancak yüzde 20 getiri sağlama sözü verildiğinde, bu bir piramittir. Georgieva. “Piramitlere ne olur? … Sonunda parçalara ayrılırlar.” Diye sözlerine ekledi IMF’nin başlıca sözleri, Avrupa Merkez Bankası başkanı Christine Lagarde’ın TerraUSD çöküşü hakkında yorum yapmasından kısa bir süre sonra geldi ve kripto para birimlerinin “hiçbir değeri olmadığını” ve “güvenlik çapası olarak hareket edecek altta yatan bir varlığı olmadığını” savundu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!