İşte Geçtiğimiz Haftanın Öne Çıkan Kripto Para Haberleri!

Geçtiğimiz hafta kripto para borsasında önemli gelişmeler meydana geldi. Piyasada düzeltme devam ederken, yatırımcılar büyük bir belirsizlik içerisinde. Ayrıca, G7 zirvesi sonrası, Joe Biden’in kripto paralar üzerine kritik bir açıklama yapacağı da bekleniyor.

ABD başkanı G-7’de kripto paraları ele aldı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, son birkaç aydır Bitcoin ve diğer kripto para varlıkları hakkında sessiz kaldı. Ancak Biden’ın ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan’ın son açıklaması, ABD Başkanı’nın kripto para birimlerinin fidye yazılımlarındaki rolüyle ilgili sorunları G-7’de gündeme getirmeyi planladığını gösteriyor. Beyaz Saray’daki son basın brifingi sırasında Sullivan şunları söyledi:

Bu fidye yazılımı saldırılarının gerçekleştirildiğinin temelinde yatan kripto para birimi sorunuyla başa çıkmak önemli. Fidye yazılımı bir ulusal güvenlik önceliği haline geldi.

Kripto para borsalarındaki Ethereum miktarı düşüyor

Geçtiğimiz hafta, Ethereum balinalarının ETH varlıklarını önde gelen kripto para borsalarından dijital cüzdanlara taşıdığı haberiyle başladı. Kripto para analitik platformu Glassnode tarafından yayınlanan en son verilere göre, borsalar şu anda Haziran 2019’dan bu yana en düşük Ethereum miktarını elinde tutuyor.

Kripto para işlem platformları, Temmuz 2020’deki yaklaşık 19 milyondan keskin bir düşüş ile 13 milyondan az Ethereum’a sahip.  Borsalardaki Ethereum arzı, 2021’in başından beri düşüş trendinde.

Kripto para piyasasında boğa koşusu sona mı erdi?

ekonomi haber sitesi Finance Magnates, geçen ayki kripto para çöküşünün geçici bir süreç mi yoksa daha derin bir krizin işareti mi olduğu soruyu ele aldı. DeFi ve Ethereum’un rolüne ve kısa vadede etkilere bakıldığında, kripto paraların yakın geleceği belirsizlik içerisinde.

SEC’den Robinhood’a 65 milyon dolarlık ceza

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ‘ ödeme şeffaflığı ve  ifşa edilmemesi nedeniyle  Robinhood’a 65 milyon dolarlık para cezası vereceğini bildirdi.

Geçen haftaki teklife göre, finansal piyasa düzenleyicisi, toplanan cezaların zarar gören Robinhood tüccarları arasında dağıtılması için aşamalı noktalı bir değerlendirme süreci önerdi

Ken Moelis: Bitcoin 1848 Kalifoniya altın çılgınlığına benziyor

Amerikalı milyarder ve yatırım bankacısı Ken Moelis, Bloomberg ile yaptığı röportajda, Bitcoin‘deki son çılgınlığın 1848’deki altına hücumuna benzediğini söyledi. Kripto para piyasasının geleceği hakkında yorum yapan Moelis, Bitcoin ve diğer dijital para birimlerine artan bir ilgi olduğuna değindi.

400 milyon dolarlık kısa pozisyon tasfiye edildi

Lider kripto para biriminin 24 saat içinde yüzde 12 artması,  piyasada büyük tasfiyeleri tetikledi.  Sadece 24 saat içinde, yaklaşık 320 milyon dolar değerinde kısa Bitcoin pozisyonu ve 70 milyon dolar değerinde kısa Ethereum pozisyonu da dahil olmak üzere 400 milyon dolardan fazla kısa kripto para pozisyonu tasfiye edildi.

Avustralyalılar dolandırıcılığına 328 milyon dolar kaybetti

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC) tarafından yayınlanan son rapora göre, 2020 yılında farklı devlet kurumlarına toplam 444.164 dolandırıcılık vakası bildirildi. Avustralya vatandaşları geçen yıl farklı dolandırıcılıklardan 850 milyon dolardan fazla para kaybetti.

Raporda, vatandaşların yatırım dolandırıcılığına toplam 328 milyon dolar kaybettiği belirtildi. Çöp çatan sitelerindeki dolandırıcılıklara yaklaşık 131 milyon dolar kaybedildi ve vatandaşlar 2020’de iş e-posta dolandırıcılıklarına yaklaşık 128 milyon dolar kaybetti. ACCC, 2020’de Scamwatch’a bildirilen toplam kayıplarda 2019’a kıyasla  yüzde 23’lük bir artış olduğunu vurguladı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

 

Comments (1)
Add Comment