İşte Bitcoin (BTC)’den En Çok Para Kazanan Ülkeler: Türkiye Listede mi?

Amerikalılar, lider kripto para biriminin yüzde 300’ün üzerinde artmasının ardından, 2020’de Bitcoin (BTC)’den diğer milletlerden daha fazla kazanç sağladı.

Listedeki ilk 5 ülke

Blockchain analiz platformu Chainalysis tarafından sağlanan veriler, Amerikalıların Bitcoin (BTC)’den tahmini olarak 4,1 milyar dolarlık kar elde ettiğini gösteriyor. Bununla birlikte, Çinliler, Amerikalıların kazançlarından neredeyse dört kat daha az olan 1.1 milyar dolarla ikinci en yüksek karı elde eden millet oldu. Japonya 900 milyon dolar ile üçüncü sırada yer alırken, 800 milyon dolar ile Birleşik Krallık dördüncü ve  600 milyon dolar Rusya beşinci sırada yer alıyor. Türkiye ise 300 milyon dolar ile 14’üncü sırada yer aldı.

 

Söz konusu karlar, para yatırma, çekme ve kripto para birimi borsalarından gelen web trafiği dahil olmak üzere çeşitli  verilere dayanan tahminler olarak değerlendiriliyor. Özellikle, sektörün merkeziyetsiz yapısı nedeniyle kripto para piyasasındaki kârlarının izlenmesi zor bir durumdur. Geçen yıl, Bitcoin 2017’de belirlenen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20 bin doları aşan ve kurumsal yatırımcılardan ilham alan bir boğa koşusuna başladı. Boğa piyasası, fiyatların 60 bin doları aştığı 2021 yılı Mayıs ayına kadar devam etti.

 Bitcoin kar listesinde neden ABD lider konumda?

2020’de çoğu Amerikalı koronavirüs pandemisi nedeniyle işsiz kaldı ve Bitcoin hızlı para kazanma fırsatı olarak algılandı. Aynı zamanda, borsa ile karşılaştırıldığında, bitcoin yıl boyunca dirençli kaldı. Chainalysis şunları söyledi:

 ABD odaklı borsalar, 2020’de, yıl sonuna doğru gerçekleşen ve muhtemelen ülkenin büyük kazançlarını açıklayan büyük girişler gördü.

 

Potansiyel olarak, Bitcoin yatırımı, kripto para biriminin, merkez bankası para basımına karşı bir enflasyon koruması olarak artan konumundan kaynaklanmaktadır. Genel olarak, Bitcoin üzerinde elde edilen kazançlar, diğer geleneksel yatırım biçimlerine kıyasla kripto para biriminin tuttuğu pozisyonu gösterir. Yüksek oynaklığa rağmen, BTC yatırımcıların yüksek getirisi olan varlıklara yatırım yapmasına izin veriyor gibi görünüyor. Ancak, yetkililerin sektörü düzenlemeye çalışması nedeniyle bazı ülkelerde varlığın geleceği belirsizliğini koruyor. Örneğin, Çin, kripto paranın mevcut finansal sistemi istikrarsızlaştırabileceğini belirterek Bitcoin’i çökertmeye çalışıyor

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (1)
Add Comment