Fintech Devi, ADA ve Bu 3 Altcoin’i Sepetine Ekledi!

Kripto para endüstrisi ana akım olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Dünya genelinde 25 milyonu aşkın kullanıcısı bulunan dijital bankacılık uygulaması Revolut, İngiltere ve Avrupa Ekonomik Alanı’ndaki müşterileri için kripto para staking hizmetlerini başlattığını duyurdu. Bununla beraber Fintech şirketi, sepetine ADA ve bu 3 kripto parayı ekledi! İşte detaylar…

Popüler dijital bankacılık uygulaması Revolut, ADA ve bu 3 altcoin projesini destekleyecek!

Fintech şirketi Revolut, kripto para dünyasında büyük adımlar atmaya hazır olduğunu yeni haberlerle duyuruyor. Önde gelen dijital bankacılık uygulaması Revolut, Avrupa’da bulunan müşterileri için kripto para staking hizmetlerini başlattığını duyurdu. Bununla beraber Avrupa’da yüksek kullanım oranları ile beraber dikkat çeken dijital bankacılık uygulaması, bildiğiniz üzere bir mobil uygulamaya ve karta sahip. Revolut kullanıcıları artık dijital varlıklarını belirli bir süre için kilitlenmesini sağlayabilecek. Revolut, yaptığı açıklamalarda ise seçilen altcoin projesine, bakiye miktarına ve kilitli kalma süresine bağlı olarak yıllık yüzde 11.65’e varan pasif gelir sunacağını açıkladı.

Fintech şirketinin yaptığı duyurulara bakıldığında anlık olarak “staking” özelliği yalnızca bu 4 altcoin projesi için başlatılacak; Ethereum (ETH), Cardano (ADA), Polkadot (DOT) ve Tezo (XTZ).  Duyuru hakkında yorum yapan Revolut’un kripto genel müdürü Emil Urmanshin, ekibinin coşkusunu dile getirdi ve staking’i tanıtmanın banka için önemli bir adım olduğunu açıkladı:

“Kullanıcıların para çekme ve para yatırma işlemleriyle kriptolarıyla daha fazlasını yapmalarını ve ayrıca staking yoluyla kriptolarından faiz kazanmalarını sağlamak istiyoruz. Staking, 2023 yol haritamızın ilk kilometre taşıdır ve kullanıcıların kriptolarını çalıştırmalarına ve Revolut’taki bakiyelerinden getiri elde etmelerine yardımcı olmaktan gerçekten heyecan duyuyoruz.”

Şirketin listesinde bulunan altcoin projeleri ise Ethereum (ETH), Polkadot (DOT), Tezos (XTZ), Cardano (ADA)

Revolut kripto endüstrisini yakından takip ediyor!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere dev dijital bankanın yaptığı bu son duyuru, kripto para piyasasındaki ilk başarısı değil. Hatırlayacağınız üzere Revolut, Haziran 2020’de kullanıcılara kripto varlıkları üzerinde yasal kontrol sağlamak için harekete geçti, Nisan 2021’de Bitcoin (BTC) para çekme olanağı sağladı ve kripto trade desteğini yıllar içinde sürekli genişletti.

Blockchain ve Metaverse Oyunları İçin Yatırımlar Yükseliyor!

Bununla beraber Ağustos 2022’de Revolut, kripto işgücünü yüzde 20 büyütme planlarının bir parçası olarak kriptoyla ilgili 13 pozisyon için iş ilanları listeledi ve Finbold olarak takip eden altı ay içinde Avrupa, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışanlar getirdi.

Öte yandan Fintech şirketi, Kıbrıs Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (CYSEC) için kripto varlık hizmet sağlayıcısı (CASP) olarak seçildiğinden, Avrupa’daki milyonlarca kullanıcısına kripto hizmetleri sunmak için yasal onay aldı. Gelişmeyi, bankanın 3 Ekim 2022 itibarıyla kripto alım satım ücretlerini yüzde 20 oranında düşürmesi ve müşterilerin “yüzde2,50 ila yüzde 1,99 veya 0,99 Euro, hangisi daha yüksekse” arasında değişen ücretlerle kripto alıp satmasına izin vermesi izledi.

Daha yakın bir zamanda, Kasım 2022’de Revolut, Birleşik Krallık’ta bir kripto kartın piyasaya sürüldüğünü duyurdu ve bu, o ülkedeki sakinlerin Haziran 2021’de listelediği Dogecoin’i (DOGE) kullanarak günlük trade yapabilmelerini ve ayrıca yüzde 1 geri ödeme almalarına olanak tanıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!