Finans Uzmanı, Bitcoin İçin Felaket Bir Tahmin Yaptı!

FTX’in çöküşünün ardından bu yana sallantıda olan Bitcoin piyasası için panik yaratan tahmin! Standard Chartered’ın baş stratejisti Bitcoin için felaket senaryoları yazdı.

Bitcoin tekrar düşüşe mi geçiyor?

Bilindiği üzere, FTX’in çöküşünde bu yana kripto para dünyasında çöküşler hız kesmeden devam ediyor. Birçok kripto varlığı tarihi düşüşler yaşarken, yatırımcılarını üzenler arasına lider kripto para birimi Bitcoin de girdi. Ekim ayından beri düşüşte olan Bitcoin için bazı analistler olumlu senaryolar yazarken, Standard Chartered’ın stratejisti Eric Robertsen gibi isimler aynı olumlu bakış açısına sahip değil. Robertsen, lider kripto para biriminin keskin bir düşüş yaşayacağı görüşünde.

Standard Chartered bankacılık devinin küresel araştırma başkanı Eric Robertsen, bu hafta sonu yaptığı bir açıklamada, önde gelen kripto para birimi Bitcoin’in, Kasım ayı başlarında meydana gelen FTX çöküşünün etkisiyle düşmeye devam edebileceğinden bahsetti. Robertsen’ın tahminlerine göre, Bitcoin en son Mart 2020’de görüldüğü 5000 dolar seviyelerine tekrar düşebilir. Oldukça pesimist bir analiz olan bu yorum, Bitcoin yatırımcıları arasında panik dalgası oluşmasına sebep oldu.

Likidite sorunları yaşayan bu borsalar sektörü alt üst edebilir

Kriptorena.com olarak da belirttiğimiz gibi, geçtiğimiz günlerde uzman analistler Bitcoin’e olan arzın tavan yaptığından söz etmişti. Son üç yılın en büyük Bitcoin arzı yaşanırken, küçük yatırımcılar kripto krizinden etkilenmeden kar satışı yapmayı başarmıştı. Bazı uzmanlar bu arzın Bitcoin’in geleceği için iyi olduğunu düşünürken Robertsen yüksek arzın tehlikeli olabileceğinin altını çizdi. Stratejiste göre Bitcoin arzı patlak verebilir ve kripto para birimi düşüşe geçebilir. Robertsen, böyle bir durumda yatırımcıların büyük bir çoğunluğunun Bitcoin’den tekrar altına geçiş yapılabileceğini düşünüyor. Bu kapsamda finans uzmanı, altının %30 oranında ralli yapmasını bekliyor.

Bitcoin’in düşmesine neden olabilecek diğer iki faktör ise, faiz oranlarındaki artışlar ve yatırımcıların sektöre olan güven kayıpları. Bu sebeple finans uzmanı, FTX’in çöküşüne ek olarak bu gibi sebeplerin de lider kripto para biriminin çökmesine neden olabileceği görüşünde. FTX’in yanı sıra diğer kripto para borsalarının da iflas etmesi, sektöre olan güvenin tamamen yok olmasına sebep olabilir. Bu nedenle hali hazırda likidite kriziyle karşı karşıya olan bazı borsalar yatırımcıları endişelendiriyor.  Bunlardan biri de, Digital Currency Group’un yan kuruluşu olan Genesis. Şu anda DCG ve kurucusu Barry Silbert, Genesis’i iflastan kurtarmak için fon toplamanın yollarını arıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!