DOGE Destekçisi Elon Musk’tan FTX CEO’su İçin Önemli İddia!

DOGE destekçisi Elon Musk, FTX’in eski CEO’su Sam Bankman Fried’ın sözlerini yalanladı. Konu ise 2022 ara seçimleri, işte detaylar…

DOGE yatırımcısı eski CEO’yu hedef gösterdi

FTX’in eski CEO’su Sam Bankman Fried ve ekibinin bazı üyeleri, 2022 ara seçimlerinde ABD’nin en büyük siyası bağışçıları arasında yer aldı. Buna ek olarak skandallarıyla gündemden düşmeyen CEO, çoğunlukla demokrat ve liberal eğilimli partilere bağışta bulunduğunu da açıklamıştı. SBF, bu bağışların toplam 40 milyon dolar olduğunu söylerken geçtiğimiz günlerde Twitter’ı satın alan Elon Musk ise bu tutarın 1 milyar dolardan daha fazla olduğunu iddia etti.

Seçim döneminde SBF ve ekibi, Demokrat Parti’nin en büyük ikinci bağışçısıydı. Elon Musk’ın iddiasına göre 1 milyar dolardan daha fazla harcama yapan SBF, yine gündeme oturmayı başardı. SBF’nin net rakamları neden sakladığı ve eğer Musk’ın belirttiği tutar doğruysa kalan fonların nereye gittiği merak ediliyor. Kriptoarena.com olarak da belirttiğimiz üzere, Bankman-Fried, , FTX’in çöküşünden bu yana ilk kez 30 Aralık tarihinde canlı olarak halka açıldı ve New York’taki DealBook Summit’te kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Röportaj sırasında Bankman-Fried, Alameda ile FTX’teki müşteri varlıklarını “bilmeden karıştırdığını” iddia etti.

Musk ve SBF arasındaki gerilim büyüyor

Elon Musk ile SBF arasındaki gerilim gittikçe artıyor. Geçtiğimiz günlerde Musk, SBF hakkındaki başka bir iddiayı daha yalanlamıştı. O da eski CEO’nun Twitter’a 100 milyon dolar yatırım yaptığı iddiasıydı. Böyle bir durumun gerçek dışı olduğunu belirten Musk, SBF hakkında ağır sözler sarf etmişti. Üstelik buna ek olarak, FTX’in ezeli rakibi Binance’ın Twitter’a yatırım yaptığını belirtmişti. İkili arasındaki gerilime seçim konusundaki anlaşmazlık da tuz biber oldu. Fakat FTX iflasının öncesine bakacak olursak, o tarihlerde Musk ve SBF gayet iyi anlaşıyor gibi gözüküyordu. Üstelik Bankman-Fried, Elon Musk ile konuşmaktan keyif aldığını her fırsatta belirtiyordu.

FTX’in ani çöküşü piyasaya damga vururken beraberinde birçok kripto varlığının da değer kaybetmesini sağladı. Bu varlıklar arasında Elon Musk’ın en büyük destekçisi olduğu DOGE da yer almakta. Bu sebeple bazı kullanıcılar Musk’ın SBF’ye olan nefretinin ardında özellikle Dogecoin’de yaşanan ani düşüş olduğunu savunuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!