Ethereum Merge Kurumsal Yatırımcıların İlgi Odağı Olacak!

Son zamanlarda, eski Goldman Sachs yöneticisi Raoul Pal, yatırımcılar adına Ethereum (ETH)’un neden “en güvenli, en kolay kripto” olarak kaldığını açıkladı.

Ethereum Merge sonrasında fiyat yükselişi devam edecek mi?

2005 yılında makroekonomik ve yatırım stratejisi araştırma hizmeti Global Macro Investor’ı (GMI) kurmadan önce Pal, küresel varlık yönetimi şirketi GLG Partners (şu anda bilinen adıyla Man GLG) için Londra’daki GLG Küresel Makro Fonu’nu birlikte yönetti. Pal buradan önce ise Goldman Sachs’ta çalıştı. Buradaki görevinde Hisse Senedi ve Hisse Senedi Türevleri’nde Avrupa serbest fon satış işini birlikte yönetti. İçinde bulunduğumuz süreçte ise 2014 yılında kurucu ortağı olduğu finans ve finans video kanalı Real Vision’ın CEO’su olarak görev yapmakta.

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Ethereum ağının Proof of Work’ten Proof of Stake’e geçiş yaptığı Ethereum Merge hard forkunun 15 Eylül tarihi civarında gerçekleşmesi bekleniyor. Ethereum Vakfı Merge ile ilgili olarak şunları söylüyor:

Merge, Ethereum’un mevcut yürütme katmanının (bugün kullandığımız Mainnet) yeni Proof of Stake konsensüs katmanı olan Beacon Chain ile birleştirilmesini temsil ediyor. Enerji yoğun madenciliğe olan ihtiyacı ortadan kaldırır ve bunun yerine ETH kullanarak ağı güvence altına alır. Ethereum vizyonunu gerçekleştirmede gerçekten heyecan verici bir adım. Bunun sonucunda daha fazla ölçeklenebilirlik, güvenlik ve sürdürülebilirlik sunacaktır.

Bunlara ek olarak vakıf tarafından şunlara dikkat çekiliyor:

Başlangıçta İşaret Zincirinin Mainnet’ten ayrı olarak gönderildiğini hatırlamak önemlidir. Ethereum Mainnet – tüm hesapları, bakiyeleri, Smart Contract’lar ve blockchain durumu ile – Beacon Chain, Proof of Stake kullanarak paralel olarak çalışırken bile, Proof of Work ile güvence altına alınmaya devam ediyor. Yaklaşmakta olan Merge, bu iki sistemin nihayet bir araya geldiği ve Proof of Work’un kalıcı olarak Proof of Stake ile değiştirildiği dönüm noktasıdır.

Real Vision CEO’su ETH’un, kurumlar tarafından sevilen bir kripto para olduğunu söylüyor

Abra’nın “Money Talks” podcast’iyle yakın zamanda gerçekleştirdiği bir röportajda Pal, Abra’nın kurucusu ve CEO’su Bill Barhydt’e Ethereum’un Merge yükseltmesinin ETH fiyatı adına uygun olacak “büyük bir arz şoku” yaratmasını beklediğini söylüyor. Pal konuşmasında şunlara yer veriyor:

Çevresel, sosyal ve yönetişim kaygıları sebebiyle pek çok kurum yanlışlıkla Bitcoin’i sevmedi. Proof of Stake bundan kurtulur. Ek olarak, ETH artık bir getiriye sahip, bu yüzden kurumların sevdiği bir kripto para birimi… Şimdi bir varlık için tahsis kararı vermeniz gerekiyor, bu da ‘Burada Web 3.0 teknoloji dünyasına inanıyorum’. Peki nereye tahsis ediyorsunuz? Bitcoin mi ETH mi derseniz? ETH olacak. Neden ve niye? Çünkü yüzde 6-10 arası bir getiri elde edeceksiniz. Yani bu olağanüstü… Bu, en güvenli, en kolay tahsistir. Kesinlikle ETH olur. Şimdi, diğer altcoin projelerinden Solana veya AVAX veya başka bir altcoin olsun, diğer erken aşama token’lara… benimseme eğrisinde daha erken, bu yüzden hızlandırılmış aşamayı elde edersiniz ve bu sebeple muhtemelen daha iyi performans sağladıklarını görürseniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!