ETH Dipten Alım Fırsatı Vermiyor! Boğa Koşusu Başladı mı?

Lider altcoin Ethereum (ETH) fiyatı, 1.800 dolar fiyat seviyesinde konsolidasyona tanık olmasının ardından, son 24 saat içerisinde toparlanma kaydetti. Geçtiğimiz haftadan bu yana, ETH yüzde 14.6 oranında değer kazandı. Lider altcoin projesi adına yükseliş haftası oldu. Ethereum en son iki ay öncesi bu seviyelerden işlem görüyordu.

ETH fiyatı yükselişine devam edecek mi?

Bir süre 1.900 dolarda yer alan bölgeyi geçemeyen Ethereum, kısa bir süre sonrasında bu alandan geri çekildi. Ethereum fiyatı için sağlam destek hattı 1.600 dolar seviyesinde yer alıyordu. Ethereum Merge önümüzdeki ay içerisinde gerçekleştiğinde ise, Ethereum fiyatının muhtemelen keskin bir değişime tanık olabileceği aktarılıyor. Merge ile birlikte Proof of Work’ten Proof of Stake konsensüsü geçişi tamamlanmış ve Ethereum topluluğu için çok beklenen bir olay gerçekleşmiş olacaktır. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Proof of Work’ten yapılacak bu geçiş sonrasında, altcoin’in güç tüketimini neredeyse yüzde 99,5 oranında azaltacağı aktarılıyor. Ethereum fiyatı önemli bir süre için 1.900 dolar seviyesinin üzerinde kalmayı başarırsa, yeniden 2 bin dolarlık fiyat tavanına ulaşmayı başaracaktır.

Ethereum, şu anda son 24 saatte yüzde 5 artışlar 1.977 dolar fiyat seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Kripto para birimi sonunda 1.800 dolar fiyat bölgesini geçmeyi başardı. Ethereum fiyatının 2 bin dolara doğru ilerlemesi için 1.900 dolar fiyat seviyesinin üzerinde ivmeyi koruması gerektiği belirtiliyor. Lider altcoin için genel direnç bölgesi 1.970 dolardı. Eyhereum fiyatı için yerel destek seviyesi sırasıyla 1.700 dolar ve ardından 1.600 dolarda yer alıyordu. ETH gücünü kaybederse ve 1.600 dolarda yer alan bölgeye yeniden geriler ise, bu fiyat seviyesinde tutunamaması sonucunda fiyat seviyesinin yeniden 1.300 dolara kadar düşebilmesi öngörülüyor. Son seansta işlem gören Ethereum miktarı düşüyordu ve bu da analistlere göre bir satış baskısı sonucunda yaşandığı anlamına geliyor.

Ethereum fiyatı teknik analizi

Altcoin’in teknik görünümüne bakıldığında, dört saatlik grafikte yükseliş gösterdiği görülüyor. Grafikte yukarı yönlü hareket devam ettikçe Ethereum için satın alma gücünde de artışlar gözlemlendi. Göreceli Güç Endeksi (RSI), alıcıların şu anda piyasaya hakim olduğunu gösteren 60 işaretinin üzerinde yer alıyor. ETH’daki talep artmaya devam ederse, altcoin aşırı değerli olabilir ve bununda olası bir fiyat düşüşüne neden olabileceği aktarılıyor. Ethereum fiyatı 20-SMA çizgisinin üzerindeydi, bu da alıcıların fiyat momentumunu yönlendirdiği anlamına geliyordu. Altcoin ayrıca, varlığın yükselen fiyatına işaret eden 50-SMA çizgisinin üzerindeydi.

ETH’nin diğer önemli göstergelerine bakıldığında ise olumlu fiyat hareketini göstermeye devam ettiği aktarılıyor. Hareketli Ortalama Yakınsama / Iraksama (MACD), bu fiyat momentumunu ve geri dönüşlerini aynı şekilde göstermelidir. MACD’ye bakıldığında bir yükseliş geçişine tanık olduğu ve altcoin için satın alma sinyalini kaydeden yarım çizginin üzerinde yeşil mum çubuklarının olduğu belirtiliyor. Yönlü Hareket Endeksi, Ethereum’un fiyat yönünün belirlenmesinden sorumludur. +DI çizgisi -DI çizgisinin üzerinde olmasından dolayı DMI pozitifte yer aldı. Ortalama Yön Endeksi (Kırmızı), mevcut fiyat yönünün güç kazandığı anlamına gelen 40 işaretiyle sınırda olduğu görülüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!