Stake Nedir? Kripto Para Birimlerinizi Nasıl Stake Edersiniz?

Kripto para piyasalarında gelir elde etmenin birçok yolu olsa da sağlam yollardan biri olarak başta “Staking” gelir. Peki Stake etmek ne demektir? İşte detaylar…

Stake Nedir? Yatırımcılar, kripto para birimlerini nasıl stake edebilir?

Eğer bir kripto para yatırımcısıysanız, kripto staking hakkında bir şeyler duymuş olma ihtimaliniz daha yüksek. Kripto para birimlerini stake etmenin ardındaki fikir, pasif gelir elde etmenize izin vermesidir. Birkaç kripto para birimi de işlemlerini doğrulamak veya onaylamak için kullanır. Ne yazık ki, insanlar genellikle stake etme kavramını kripto madenciliği ile karıştırıyor. Her ikisi de temel bir tasarruf hesabından elde edileni aşan getiriler sunabilirken, kripto stake etme ilkeleri, biraz karmaşık terminolojisinden bağımsız olarak basittir. Kripto paranızı stake etmek başlangıçta oldukça kafa karıştırıcı olabilir, ancak anladığınızda daha kolay hale gelir. Bu yazıda, kripto staking yolculuğunuzu nasıl basitleştireceğinize dair üç adımı sizinle paylaşacağız.

İlk adım olarak Proof of Stake (PoS) kullanan bir kripto paraya yatırım yapın:

Kripto stake etmede ilk adım, doğru kripto para birimine yatırım yapmaktır. Tüm kripto varlıkların kripto staking sağlamadığını unutmayın. İşlemleri hisse kanıtı ile doğrulayan bir kripto para birimi gereklidir. İşte stake etmeye izin veren bazı önemli kripto para birimleri ve her birinin kısa bir açıklaması:

  • Ethereum (ETH), geliştiricilerin uygulamalar oluşturmak için kullanabilmesi için programlanabilen bir blok zincirine sahip en eski kriptodur. Başlangıçta, Ethereum bir çalışma kanıtı sistemi kullandı. Şimdi, daha çok bir hisse kanıtı modeli.
  • Cardano (ADA) ekolojik bir kripto birimidir. Hakemli araştırmalarda oluşturulmuş ve kanıta dayalı yöntemlerle oluşturulmuştur.
  • Polkadot (DOT), birkaç blok zincirinin birbiriyle entegre olmasına ve çalışmasına izin verir.

Dikkatinizi çeken herhangi bir hisse kanıtı kriptosunu anlayarak başlamalısınız. Ardından, nasıl çalıştığını, ilgili stake etme sürecini ve potansiyel stake etme ödüllerini anlamanız gerekir.

Uzmanlar Staking işlemleri için güvenilirliğe önem veriyor!

Kripto Paranızı Bir Blockchain Cüzdanına Aktarın

Kripto paranız satın alındıktan sonra, satın aldığınız borsada erişilebilir olacaktır. Çeşitli borsalar, belirli kripto varlıklarla bağımsız stake programlarına sahiptir. Bu durumda, kripto borsada tam olarak stake edilebilir. Aksi takdirde, paranızı bir blockchain cüzdanına aktarmanız gerekecektir. Bu, kripto para birimini saklamanın en güvenli yolu olarak kabul edilir. Cüzdanınızı aldığınızda, kripto para yatırma seçeneğini seçin ve ardından aktardığınız kriptoyu seçin. Bu bir cüzdan adresi oluşturacaktır. Kripto paranızı hesabınızdan blok zinciri cüzdanınıza taşımak için bu cüzdan adresini kullanın.

Bir Staking Havuzu Kullanın

Staking her kripto varlıkta farklı şekilde çalışsa da, stake havuzu yine de faydalıdır. Çoğu kripto yatırımcısı, daha yüksek ödül kazanma şansına sahip olmak için fonlarını birleştirerek stake havuzları kullanır. Bununla birlikte, sahip olduğunuz kripto için erişilebilir olan stake havuzlarını incelemek çok önemlidir. İşte dikkate alınması gereken birkaç faktör:

  • Güvenilirlik: Stake havuzlarınızın sunucuları çalışmıyorken kar elde edemezsiniz. Zamanın %100’ünde çalışır durumda olan bir bahis havuzu seçin.
  • Makul Ücretler: Birçok stake havuzu, stake ödüllerinizden minimum bir pay alır. Bu ücretler kripto para birimine bağlıdır, ancak genellikle yüzde 2 ila yüzde 5 arasındadır.
  • Boyut: Blokları doğrulamak için daha küçük havuzların seçilme şansı daha azdır. Ancak, ödüllerin çok fazla bölünmesi gerekmediği için daha fazla ödül sunarlar.

Cüzdanınız aracılığıyla seçtiğiniz havuza kriptonuzu yatırın. Bu, ödülleri almaya başlamak için atılacak son adımdır. Daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere kripto varlık stake etme, yakın zamanda kullanmayı düşünmedikleri kripto varlıklarına sahip olanlar için pasif gelir elde etmek için bir yoldur.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!