Borsalarda Tether Arzı Artarken BTC Arzı Düşüyor! Ne Anlama Geliyor?

Santiment’in yakın tarihli bir raporuna göre, Tether arzında artış yaşanırken Bitcoin (BTC) arzı düşüyor. BTC arzının oranı, en son 2018’de görülen düşük seviyelerde. İlginç bir şekilde, kripto arz seviyeleri, ayı piyasasının sert bir şekilde bastırdığı ve birçok analist ve yatırımcının yakında uzun bir kripto kışının başlayacağını tahmin ettiği bir zamanda düşüyor.

Düşük Bitcoin seviyeleri iyi bir işaret mi?

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Santiment’in raporuna göre, Bitcoin (BTC) arzı düşerek 2018’de görülen düşük seviyelere kadar indi. Öte yandan, bir stabilcoin olan Tether’in (USDT) arz seviyeleri borsalarda artmaktadır. Bu Tether için şaşırtıcı olmayabilir çünkü şirketin çok sayıda kripto para bastığı bilinmektedir. Arz seviyelerindeki artış, Fed’in faiz oranlarını artırma kararının yarattığı doğrudan bir etki olabilir. Bazı insanlar için, BTC arz seviyelerindeki düşüş biraz endişe verici olabilir, ancak Santiment bunun olumlu bir işaret olduğunu düşünüyor ve ilk olarak, gelecekte kontrollü bir satışa işaret ediyor. Temel olarak, BTC yatırımcıları arasında büyüyen bir HODL kültürünü gösterir.

Son ayı piyasaları, piyasaları daha da üzen ve ayılara daha fazla kaldıraç sağlayan büyük satışlar gördü. Bu sefer durum böyle değil. İnsanlar cüzdanlarda kripto paralarını tutmaya kararlı görünüyorlar. Nitekim, kripto kışının bir süre süreceğini ve Bitcoin de dahil olmak üzere kripto fiyatlarının özellikle yaklaşan küresel durgunluk nedeniyle baskı altında olacağını düşünerek birçok yatırımcı bir satın alma dönemi ilan etmek için ortaya çıktı. Bir ayı piyasasından sonra her zaman bir boğa koşusu olduğu için, insanlar şimdi satmaya istekli değiller. Ayrıca ayı piyasasından sonra bile satmaya istekli olmayabilirler.

Yüksek Tether kaynağı güçlü satın almaya işaret ediyor

Tether söz konusu olduğunda, yatırımcılar için artan bir satın alma gücü ortaya çıkıyor. İnsanlar, faiz artışları ve küresel durgunluk nedeniyle artan enflasyon korkularının ortasında yatırımlarını kripto para ekosistemine sokmak için acele ediyorlar. Enflasyon yatırımı devalüe etme eğilimindedir ve birçok insan bundan kaçınmak ister. Bütün bunların yanında, USD Coin “en büyük stablecoin” tacını giyme yolunda emin adımlarla ilerliyor.

USDC’nin Ethereum ağında dün kaydettiği günlük “gerçek işlem hacmi,” Tether’ın işlem hacmini ikiye katladı. Circle tarafından ihraç edilen USDC, kripto veri kaynağı Messari’ye göre 21 Haziran’da Ethereum ağında 1,1 milyar dolar günlük gerçek hacme ulaştı. Aynı dönemde USDT’nin gerçek hacmi ise 579 milyon dolar ölçüldü.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!