Stabilcoin’lerin Pazar Payı Rekora Koşuyor! İşte Detaylar

Amerikan devi yatırım bankası JPMorgan Chase’in analistleri, Tether (USDT) gibi stabilcoin projelerinin kripto para piyasasındaki payının hızla artmasının yaklaşan kripto rallisine işaret ediyor olabileceğini düşünüyor.

Kripto piyasasının toplam değerinde stabilcoin projelerinin payı büyüyor

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Analistlere göre, kripto para piyasasının toplam değerinde stablecoin projelerinin payı haziran ortalarında rekor kırdı. JPMorgan analistleri tarafından yayınlanan rapora göre,  tüm stablecoin’lerin piyasadaki oranı yüzde 14’e yükselerek yeni bir tarihi rekor kırdı. Stratejistler raporda şu ifadelere yer verdi:

Kripto piyasasının toplam değerinde stablecoin’lerin payı fazlaca yüksek gibi gözüküyor, bu da fazla satış olduğuna ve piyasaların bu noktadan itibaren önemli ölçüde yükselebileceğine işaret ediyor

Analistler stablecoin projelerinin payının düşük olmasını yükseliş ihtimalinin sınırlı olmasıyla ilişkilendiriyor. Stratejistler, Nisan 2022 sonunda stablecoin’lerin kripto piyasasının toplam değerindeki payının yüzde 10’dan yüzde 7’ye düşmesi sayesinde kripto fiyatlarındaki kısa vadeli düşüşü öngörmüştü. Stablecoin’lerin toplam piyasa değerindeki oranı, çeviri yayın saati itibarıyla daha da yükselerek yüzde 17’yi buldu. Tüm stablecoin projelerinin değeri 155 milyar doları bulurken, kripto piyasasının toplam değeri ise 946 milyar dolar ölçülüyor.

Tether uzun süre sonra 70 milyar doların altına geriledi

Bu gelişmelerin yanı sıra, piyasa değeri bakımından en büyük üçüncü kripto para ve en büyük stablecoin olan Tether (USDT), ayı piyasasında değer kaybetmeye devam ediyor. USDT’nin piyasa değeri, perşembe günü Ekim 2021’den beri ilk kez 70 milyar doların altına geriledi. Mayıs ayında 80 milyar dolar piyasa değerini geçerek rekor kıran USDT, o zamandan beri adeta yaprak dökümü yaşıyor. Tether’ın piyasa değeri, CoinGecko verilerine göre çeviri yayın saati itibarıyla 69,3 milyar dolar ölçülüyor.  Tether’ın en büyük rakibi USDC, eşler arası ödeme teknolojileri şirketi Circle tarafından ihraç edilen bir kripto paradır ve dolara endeksli en büyük ikinci stablecoin konumundadır.

Stablecoin’in piyasa değeri şubat ayında 50 milyar doları geçti ve şimdiye kadar hiç Tether’ı geride bırakamadı. Tether değer kaybederken, USD Coin (USDC) gibi diğer bazı stablecoin’ler ise değerini artırıyor. USDC’nin mayıs ortasında 48 milyar dolar olan piyasa değeri, haziran ortası itibarıyla 55 milyar dolara yükseldi.  Bunun yanında, geçtiğimiz günlerde, Tether’in (USDT) arkasındaki şirket, piyasa değerine göre en büyük stablecoin’in rezerv kompozisyonu hakkındaki söylentileri reddetti. Yeni bir açıklamada Tether , ticari kağıt varlıklarının yüzde 85’inin Çin veya Asya ticari kağıtları tarafından desteklendiği ve yüzde 30 indirimle alınıp satıldığı iddialarını yalanladı .

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!